Skip links

Το Κίνημα Αλλαγής για την ΕΑΒΙ

Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πεπατημένη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού 22 μήνες τώρα δεν έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και η ενημερωτική συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας τόσο καιρό μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την Ν.Δ δεν θα  μπορούσε να υποκαταστήσει αυτό το έλλειμμα.

Όπως τεκμηριώσαμε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, με την μερική ενεργοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων των ενόπλων δυνάμεων που υπήρξε αλλά ακόμη και το μεγάλο πρόγραμμα προμήθειας των νέων αεροσκαφών από τη Γαλλία δεν αφορούν την εγχώρια αμυντική βιομηχανία . Δεν έχουν εκπονηθεί ακόμη επιχειρησιακά σχέδια ούτε για τα ΕΑΣ ούτε για την ΕΑΒ και οι αποσπασματικές προσπάθειες των διοικήσεων δεν βρίσκουν ανταπόκριση και υποστήριξη από τα συναρμόδια Υπουργεία Άμυνας,Οικονομικών και Ανάπτυξης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην συνεδρίαση της επιτροπής και οι δύο διοικήσεις αναφέρθηκαν σε 3 προβλήματα.
Συγκεκριμένα:
1.Έλλειψη Ρευστότητας
2.Έλλειψη Προσωπικού
3.Γραφειοκρατικά προβλήματα και εκκρεμότητες με το προσωπικό
Οι εργαζόμενοι που είναι πρωταγωνιστές στο μετ΄εμποδίων έργο της ΕΑΒ και των ΕΑΣ είναι όμηροι των Κυβερνητικών υποσχέσεων και των συνεχών αναβολών .
-Οι ΣΣΕ ακόμη και όταν εγκρίνονται δεν εφαρμόζονται
-Τα Βαρέα και ανθυγιεινά εφαρμόζονται κατά το δοκούν
-Οι απειλές των δήθεν αχρεωστήτως καταβληθέντων στος εργαζόμενους τείνει να καταστεί μόνιμος μηχανισμός εκβιασμός τους.
-Στις επιλογές στελεχών για θέσεις ευθύνης κυριαρχεί το κριτήριο των πελατειακών και κομματικών σχέσεων.
Οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες για την μετεγκατάσταση των ΕΑΣ, έγιναν χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και εν αγνοία της διοίκησης των ΕΑΣ και της τοπικής κοινωνίας.
Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει επίκαιρη Επερώτηση για την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου για την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία και επιμέρους επιχειρησιακών σχεδίων και κυρίως για την έλλειψη φροντίδας συμμετοχής της ΕΑΒΙ στα εξοπλιστικά προγράμματα των Ε.Δ (Αεροπλάνων – Φρεγατών κλπ), θέτοντας τα ζητήματα των προγραμμάτων, του ανθρώπινου δυναμικού, των συνεργασιών και της επίλυσης όλων των εκκρεμών θεμάτων που αφορούν ρευστότητα και εργαζομένους σε ΕΑΒ και ΕΑΣ.
Τέλος έχουμε θέσει ερώτημα προς το Υπουργείο Άμυνας σχετικά με τις προθέσεις του για οποιασδήποτε μορφής συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αεροπλάνων 6ης γενιάς που μπορεί να έχει και την συμμετοχή της ΕΑΒΙ.

Βασίλης Κεγκέρογλου
Κοινοβουλευτικός Υπεύθυνος Άμυνας
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα