H υπερφορολόγηση, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και η γενικότερη επιβάρυνση των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων και όλων των πολιτών έχουν οδηγήσει στην μεγάλη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία που ανέρχονται πλέον στα 35 δις περίπου και αφορούν σε 1 εκατομ. 400 χιλιάδες συμπολίτες μας και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη θεσμοθέτησης βιώσιμης ρύθμισης υφιστάμενων οφειλών.
Σε σύνολο 417.942 αιτήσεων, μόνο οι 128.370 παραμένουν ενεργές λόγω των νέων επιβαρύνσεων και την ασφυξία της κοινωνίας.
Οι νέες οφειλές, που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά εντός του 2018 είναι 15.816.
Επιπλέον, ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει αποτύχει, αφού ελάχιστες αιτήσεις έχουν εγκριθεί και ζήτησε στην επικείμενη ρύθμιση να συμπεριληφθούν και όλοι οι συμπολίτες μας που είναι υπό συνταξιοδότηση και λόγω οφειλών δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.
Στη δευτερολογία του, ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στα στοιχεία του ΚΕΑΟ, τα οποία είναι αμείλικτα για την Κυβέρνηση και τις πολιτικές της και ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη ρύθμιση, αφού συνεχώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναβάλλει την εφαρμογή της, καλώντας τη Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της, τονίζοντας ότι αυτή η πρακτική της συνεχούς αναβλητικότητας της Κυβέρνησης έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να μην εξυπηρετούν υφιστάμενες ρυθμίσεις.
Ο Υπουργός από την πλευρά του, αναγνώρισε το πρόβλημα, αφού παραδέχθηκε ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και παρά την επιμονή του κ. Κεγκέρογλου, δεν ανακοίνωσε χρονοδιάγραμμα για την ρύθμιση των 120 δόσεων αλλά ούτε αναφέρθηκε στα κύρια χαρακτηριστικά της.