Skip links

Πολιτική Αλλαγή με το ισχυρό Κίνημα Αλλαγής *

Το Κίνημα Αλλαγής στο ιδρυτικό του συνέδριο, επιβεβαίωσε τον ευρωπαϊκό, πατριωτικό και προοδευτικό χαρακτήρα της παράταξης μας και αποφάσισε την πολιτική γραμμή της αυτόνομης πορείας και της αντιπαράθεσης με το διχαστικό δίπολο που έχουν στήσει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η Νέα Δημοκρατία.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εν όψει Ευρωεκλογών, οι σοσιαλδημοκράτες οφείλουν να αντιμετωπίσουν τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στην Ε.Ε. ενεργητικά και όχι αμυντικά, με  την διαμόρφωση μιας νέας ευρωπαϊκής προοδευτικής στρατηγικής για μια ισχυρή οικονομία και στήριξη της βιωσιμότητας του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, με αξιοποίηση των asset της Ευρώπης και της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Επεξεργαστήκαμε το σχέδιο Ελλάδα για την οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη γενικότερα και την κοινωνική δικαιοσύνη, την παραγωγή νέου πλούτου για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη στήριξη ενός βιώσιμου κοινωνικού κράτους.

Σ’ αυτό το πλαίσιο έχουμε διαμορφώσει τις θέσεις και προτάσεις που συγκροτούν τη συνολική μας πολιτική:

1.    Για ένα νέο καινοτόμο περιβάλλον προσέλκυσης, υποδοχής και αδειοδότησης των πραγματικών επενδύσεων και από εξωτερικό και από το εσωτερικό και την εξάλειψη των αθέμιτων εμποδίων κάθε μορφής που μπαίνουν στους δημιουργούς.
2.    Την ενδυνάμωση των μικρομεσαίων με την αποκλιμάκωση της φορολογίας που θα λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη για την οικονομική ανάκαμψη και επιπλέον τη στοχευμένη μείωση φόρων για κάθε νέα θέση εργασίας.
3.    Στήριξη της παραγωγής και ιδιαίτερα του αγροδιατροφικού τομέα πέρα από τη μείωση φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών και του κόστους παραγωγής και μεταφοράς, με την ενίσχυση των ομάδων παραγωγών και των σύγχρονων δικτύων για τη διάθεση των προϊόντων.
4.    Εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό, τη ναυτιλία και κάθε κρίσιμο τομέα στον οποίο η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.
5.    Σύγχρονο δημόσιο με αποτελεσματικότητα για την εξυπηρέτηση πολιτών και τη στήριξη του οικονομικού, πολιτιστικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
6.    Επαναθεμελίωση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού πάνω σε τρεις πυλώνες με ακύρωση του νόμου Κατρούγκαλου, αλλαγή του συστήματος εισφορών και ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών, (που ήδη προβλέπεται να διαχειριστεί τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες) με την αξιοποίηση της περιουσίας του Υπερταμείου που πρέπει να Ελληνοποιηθεί.
7.    Ολοκληρωμένη εφαρμογή του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος που εκτός από την οικονομική στήριξη και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών έχει ως βασικό πυλώνα την επανένταξη στην εργασία και την απεξάρτηση του αδύναμου και του άνεργου από την κρατική δόση του επιδόματος.
8.    Η αυτόνομη πολιτική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής είναι κριτήριο και για τις επιλογές μας στην Αυτοδιοίκηση. Καμία κεντρική συμφωνία, με κανένα κόμμα, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ. Όποιοι θέλουν να κρύψουν την ένδεια τους και αδυνατούν να συγκροτήσουν συνδυασμούς, έχουμε επιτυχημένους Περιφερειάρχες και Δημάρχους και μπορούν να τους ψηφίσουν, ενώ στις προηγούμενες εκλογές  τους πολεμούσαν.
9.    Ο κ. Τσίπρας καλεί σε Αντιδεξιό μέτωπο ενώ συνεργάζεται με την ακροδεξιά και τη δεξιά ΑΝΕΛ και ΝΕΟ και ο κ. Μητσοτάκης καλεί σε Αντισύριζα μέτωπο ενώ η «καραμανλική σκέψη και πράξη» είναι στο Συριζα. ΚΑΙ Αντισύριζα και Αντιδεξιά με στήριξη και θετική ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής για ισχυρή εντολή που θα βάλει το πλαίσιο της Εθνικής Συνεννόησης στη θέση του εθνικού διχασμού και της πόλωσης που επιδιώκουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Κλείνοντας τη σύντομη παράθεση των θέσεων μας, τονίζω την εθνικά υπεύθυνη και πατριωτική στάση μας για όλα τα εθνικά θέματα που έχουν σχέση με την Τουρκία αλλά και το ζήτημα των Σκοπίων.

Από την αρχή τονίσαμε ότι υπήρχαν οι καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε καλή και εθνικά συμφέρουσα συμφωνία.Οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ, χώρες της Ε.Ε. πίεζαν και τα Σκόπια για συμφωνία.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά υπέγραψε μια συμφωνία και υποθηκεύει και το μέλλον που διευθετεί το θέμα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Το σύνθετο όνομα θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από τον ελληνικό λαό αν δεν υπήρχαν οι παραχωρήσεις στην εθνικότητα ή υπηκοότητα αλλά και τη γλώσσα και αν η συμφωνία έκλεινε τα θέματα. Να ήταν δηλαδή το αποτέλεσμα του συμβιβασμού.Ο κ. Τσίπρας αφού έδωσε το σύνθετο όνομα, συμφώνησε να ονομάζονται Μακεδόνες και η γλώσσα τους (μια σλαβοβουλγαρική διάλεκτος) να ονομάζεται Μακεδονική.

Ε όχι, δεν κλείνει την πληγή αυτή η συμφωνία αλλά ανοίγει νέο κύκλο και μάλιστα  στρατηγικών προβλημάτων που θα μεταφερθούν στο εσωτερικό της χώρας μας.

Το Κίνημα Αλλαγής θα αγωνιστεί για την πολιτική αλλαγή, την ανασυγκρότηση της χώρας, την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή.

* Δημοσιεύθηκε στις 01/10/2018 στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα