Αυτό αποδεικνύεται από τις μεθοδεύσεις δύο χρόνια τώρα που οδηγούν στην κατάργηση του έργου Πάνορμο-Εξάντη.
Ο Βουλευτής για το έργο: «Αναβάθμιση του Οδικού Τμήματος Πάνορμο – Εξάντη», αφού επεσήμανε την ανάγκη υλοποίησης του το συντομότερο δυνατόν για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ασφάλειας των πολιτών, ζήτησε την εφαρμογή του νόμου που μετά την απόρριψη του 1ου μειοδότη από τον Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επιτρέπεται η προϊσταμένη αρχή να απευθυνθεί στον δεύτερο ,τρίτο και ούτω καθ’ εξής, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις μέχρι να καταστεί δυνατή η ανάθεση του έργου.
Σύμφωνα με το τον ίδιο νόμο, ακυρώνεται η δημοπρασία μόνο με την έκδοση αιτιολογημένης απόφασης από την προϊστάμενη αρχή, που όμως δεν μπορεί στη δεύτερη φάση να ανακαλύψει πράγματα που υποτίθεται ότι υπήρχαν από την αρχή.
«Θα εγερθούν νομικές αξιώσεις από το δεύτερο τρίτο μειοδότη γιατί είναι προφανές ότι είναι σκόπιμο.
Αν παρόλα αυτά προχωρήσετε σε επαναδημοπράτηση, με τον νέο νόμο ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ:
-από την αρχή τεύχη δημοπράτησης και όλα τα σχετικά με τη δημοπρασία που σημαίνει δύο (2) και πλέον χρόνια μέχρι να έχουμε ανάδοχο και απώλεια 47 εκ. Ευρώ για την Κρήτη, πράγμα το οποίο ζητούν να αποφευχθεί όλοι οι τοπικοί φορείς και με επιστολή του προς τον Υπουργό ο Περιφερειάρχης Κρήτης» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Υφυπουργός από την πλευρά του, αφού προσπάθησε να δικαιολογήσει την εισήγηση για επαναδημοπράτηση με την προσθήκη μικρών βελτιώσεων, που κατά την γνώμη του δεν μπορούν να γίνουν με επέκταση φυσικού αντικειμένου μετά την ανάθεση του έργου.
Προτίμησε να αναφερθεί στην πρόθεση της Κυβέρνησης να αναθέσει μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για τον ΒΟΑΚ, η οποία όμως χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να ακυρώνονται τα έργα που μπορούσαν να υλοποιηθούν στο τρέχοντα χρόνο.