Skip links

Μεγάλη συμμετοχή, πέραν των προσδοκιών, η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο.

Με μεγάλη συμμετοχή, πέραν των προσδοκιών έγινε χθες στο Ηράκλειο η εκδήλωση για τη συγκρότηση του Περιφερειακού Συντονιστικού Κρήτης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.


Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φωφη Γεννηματά, επεσήμανε ότι «η χώρα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή κυβέρνηση των δημοκρατικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου» και τόνισε ότι «Το εγχείρημα της ανασυγκρότησης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου είναι τώρα μπροστά μας».

Για εθνική ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ισχυρός κεντροαριστερός πόλος εξουσίας που θα δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στη χώρα, μίλησε από το Ηράκλειο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης Φώφη Γεννηματά, σε εκδήλωση για τη συγκρότηση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά για την κατάσταση στη χώρα είπε ότι τη λύση πρέπει να τη δώσει αυτή η Βουλή. «Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή κυβέρνηση των δημοκρατικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου» σημείωσε.

Όπως ανέφερε «ξεκινάμε την πορεία της ανασύνταξης, της διεύρυνσης της αναγέννησης της από την Κρήτη». Η κ. Γεννηματά μίλησε επίσης για μια μεγάλη και διαχρονική παράταξη, με καθοριστική και καταλυτική συμβολή στην εξέλιξη του έθνους, της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Κάποτε, είπε, «το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να εκπροσωπήσει το σύνολο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, για αυτό και κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια.

Σήμερα, ο χώρος αυτός είναι δυστυχώς κατακερματισμένος και δεν μπορούμε να μένουμε θεατές. Βάλαμε τέλος στην καθοδική πορεία και στην πτώση, με την Δημοκρατική Συμπαράταξη το Σεπτέμβριο. Αρχίσαμε την ανοδική πορεία. Χτίζουμε ξανά τη σχέση με την ελληνική κοινωνία. Σχέση εμπιστοσύνης».

Αναφερόμενη στην Κεντροαριστερά, η κ. Γεννηματά μίλησε για ένα ζωτικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο, που πρέπει να παρουσιάζεται, «όχι ως ο φτωχός συγγενής των εξελίξεων, αλλά ως ο φορέας που μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε μια νέα εποχή για την πατρίδα και το λαό μας». Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την ανάγκη για μια Συνδιάσκεψη, που δεν θα επιτρέπει κανέναν αποκλεισμό, αλλά δεν θα επιτρέπει και την πλειοψηφία κανενός φορέα και συμπλήρωσε: «Όποιος θέλει να γίνει κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ. ας πάρει το καπελάκι του και ας πάει να πιάσει στασίδι».

Συνεχίζοντας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η χώρα χρειάζεται μια σειρά από τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, με συζήτηση, διάλογο, συνεννόηση. Επίσης είπε, ότι πρέπει να γίνει κριτική στα λάθη και να παρθούν σκληρά μέτρα για να μην επαναληφθούν. «Ας δώσουμε πραγματικό νόημα στο αίτημα για πολιτική ανανέωση. Να σταματήσουμε αυτή την κενή περιεχομένου συζήτηση για το ποιος εκφράζει το νέο και το παλιό, ποιος είναι ο καθαρός και ποιος είναι ο βρώμικος» ανέφερε.

Αμέσως μετά, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «βυθίζει την οικονομία, την αξιοπιστία της χώρας, απειλεί την καθημερινότητα της απλής ελληνικής οικογένειας και υπονομεύει τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας. Ταπεινώνει με λίγα λόγια τη χώρα μας καθημερινά». Σε σχέση με το προσφυγικό και την σύσκεψη της Παρασκευής, είπε πως «δεν πάμε να επικυρώσουμε ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης πάμε για να διαμορφώσουμε εθνική γραμμή. Εθνική γραμμή για να αποφύγουμε εθνική τραγωδία» τόνισε .

Για το ασφαλιστικό, σημείωσε πως τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πέτυχαν «να δρομολογήσουν τον αφανισμό, όλων των παραγωγικών τάξεων της πατρίδας μας. Είμαστε μαζί τους ,στο πλευρό τους, με προτάσεις και όχι με ψέματα».

«Εμείς – ανέφερε – λέμε καθαρά και ξάστερα: τη λύση πρέπει να τη δώσει αυτή η Βουλή. Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή κυβέρνηση των δημοκρατικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου. Δεν χρειάζεται να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση μετά από μια εθνική καταστροφή, απλά και μόνο για να τη διαχειριστεί».

«Πρέπει να δράσουμε τώρα. Και κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν νοείται χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία μέσα, κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τις ευθύνες του και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Την εκδήλωσε άνοιξε με τοποθέτηση του ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου. Παρακάτω, το κείμενο της ομιλίας του.

Φίλες και Φίλοι

Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας.
Η μεγάλη σας συμμετοχή, η δυναμική σας παρουσία, επιβεβαιώνουν τα θετικά μηνύματα που έρχονται από κάθε γωνιά της Κρήτης και της Ελλάδας.

Οι πολίτες, σ’ όποια κοινωνική ομάδα και αν ανήκουν, αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο του τόπου και ανεξάρτητα από την επιλογή τους στις τελευταίες εκλογές προσδοκούν ξανά από μας.

Είδαν τις μάσκες του Ιανουαρίου να πέφτουν και δυστυχώς ταυτόχρονα την οπισθοδρόμηση της χώρας, που αγωνίζονταν ήδη 5 χρόνια για την έξοδο από την κρίση.

Διαπίστωσαν ότι τα λόγια τα μεγάλα και τα παράλληλα προγράμματα του Σεπτέμβρη,  γρήγορα ξεχάστηκαν και αντικαταστάθηκαν από τα νέα αχρείαστα φοροεισπρακτικά μέτρα 14,5 δις της συμφωνίας Τσίπρα.

Αντιστέκονται γιατί δικαίως φοβούνται, ότι η υπερφορολόγηση για όλους με το φορολογικό και το ασφαλιστικό και ο ασφυκτικός κλοιός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σ’ ότι πιο δημιουργικό και παραγωγικό κατάφερε να σταθεί όρθιο στα χρόνια της κρίσης, θα απομακρύνει την οικονομική ανάκαμψη και την αναγκαία αύξηση απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Πέρα όμως απ’ όλα αυτά όλοι οι Έλληνες, όλοι οι πολίτες αγωνιούν για την διεθνή απομόνωση της χώρας και τους ερασιτεχνικούς και επικίνδυνους χειρισμούς  σίπρα, Κοτζιά και Καμμένου.

Μπροστά σ’ όλα αυτά η Δημοκρατική Συμπαράταξη, (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεων) παίρνει πρωτοβουλίες, για να ανταποκριθούμε στις αγωνίες των πολιτών και της νέας γενιάς, στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Με συστηματική δουλειά, ασκούμε έντονα την κριτική και τον έλεγχο της Κυβέρνησης, μέσα στη Βουλή. Ταυτόχρονα όμως καταθέτουμε αντιπροτάσεις, δυστυχώς όμως σε “ώτα μη ακουόντων”. Παίζουμε το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τη συμμετοχή της Προέδρου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου
είμαστε η πιο δυνατή Κοινοβουλευτική  Ομάδα. Όμως αυτό δεν αρκούσε και δεν αρκεί.

Χρειάζεται να ισχυροποιήσουμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στην κοινωνία, για να μπορέσουμε να επηρεάσουμε καθοριστικά τα πράγματα για την πορεία της χώρας.

Γι’ αυτό χρειάζεται να κάνουμε ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά στην αρχή του χρόνου, πήρε μια πρωτοβουλία. Άνοιξε τη συζήτηση, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, προκάλεσε διάλογο, δημόσιο αλλά και μέσα στα κόμματα. Με αντιπαράθεση ιδεών, απόψεων και προτάσεων. Σήμερα αποτιμώντας το μέχρι τώρα αποτέλεσμα, φαίνεται ότι η πρωτοβουλία πέτυχε το στόχο της.

Όλοι πλέον συμφωνούν ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη ανεξάρτητα αν ορισμένοι συνεχίζουν να είναι εγκλωβισμένοι στους μικροεγωισμούς και στους μικρομεγαλισμούς τους.

Εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών που ξεκινήσαμε το Σεπτέμβρη προχωρούμε το μεγάλο και αποφασιστικό βήμα.

Η πολιτική προγραμματική συνδιάσκεψη είναι ο σημαντικός, καθοριστικός σταθμός  για να αποτανθούμε στους πολίτες.
Όλοι μαζί και με ολοκληρωμένη την πολιτική πρόταση της πραγματικής ελπίδας και της προοπτικής.

Σήμερα ξεκινάμε στην Κρήτη. Με τη συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την έναρξη του διαλόγου στη βάση των 6 + 1 θεματικών ενοτήτων για τα οποία θα μιλήσουμε.

Φίλες και Φίλοι,

Αυτή την αρχή την κάνουμε μαζί και καλούμε κι αυτούς που ακόμη το σκέφτονται. Σήμερα είναι μαζί μας και την καλώ πρώτη στο βήμα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά

~ ~ ~ ~ ~

Από τον Ιανουάριο του 2015, που η χώρα ξεπερνώντας τα δυο μεγάλα προβλήματα, ελλείμματα και ύφεση, είχε τη δύναμη να κάνει το μεγάλο βήμα προς την έξοδο από την κρίση, με αποκλιμάκωση φόρων και αποκατάσταση κοινωνικών αδικιών, βρεθήκαμε ξανά στην ύφεση και στα αχρείαστα μέτρα των 14,5 δις.

Από τον Ιανουάριο του 2015 που και κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα είχε δυνατότητες αφού μπορούσε:
– να δώσει 13η σύνταξη
– να μειώσει στους φόρους,
– να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ,
– να δώσει αφορολόγητο 12.000,
– κατώτερο μισθό 751€,
βρεθήκαμε σήμερα με αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, μπροστά σε νέα υπερφορολόγηση και μείωση των κοινωνικών δαπανών,
που μας ξαναβάζουν βαθειά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Τι παρεμβλήθηκε ανάμεσα στον Ιανουάριο του 2015 και στο σήμερα; Μα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το εκρηκτικό μείγμα της αποτυχημένης στρατηγικής του πρώτου επταμήνου των λάθος επιλογών και της ανικανότητας διακυβέρνησης με έντονο το εθνικολαϊκό πρόσημο που έχει επιβάλλει ο Καμμένος.

Σύντροφοι και Συντρόφισσες,

θα καλέσω τώρα στο βήμα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο για τη δική του ομιλία.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα