Skip links

Υποστελεχωμένες οι κλινικές των νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης

Με ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, θίγει το θέμα της υποστελέχωσης των κλινικών των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό έχουν μείνει οι κλινικές των νοσοκομείων αλλά και τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ήδη επιβαρυμένη λειτουργία τους.
Στις κλινικές των νοσοκομείων, το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για τις αυξημένες απαιτήσεις και στα κέντρα υγείας παραμένουν κενές πολλές οργανικές θέσεις.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο Νομό Ηρακλείου οι κενές οργανικές θέσεις στα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου, Καστελίου, Άνω Βιάννου, Χάρακα, Μοιρών και Αγ. Βαρβάρας ξεπερνούν  τις σαράντα, όταν καθημερινά πλήθος ασθενών απευθύνεται στα παραπάνω κέντρα Υγείας.  
Επιπλέον, οι ελλείψεις σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό αυξάνουν, υποβαθμίζοντας έτσι τη ποιοτική και ασφαλή λειτουργία όλων των νοσηλευτικών μονάδων.
Όμως προβλήματα υπάρχουν και στο ΕΚΑΒ, όπου με επίσχεση εργασίας προειδοποιούν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κρήτης, αφού –μεταξύ άλλων-, δεν έχουν λάβει αμοιβές εκτός έδρας, εξαιρέσιμα, νυκτερινά και αργίες από το Δεκέμβριο του 2014.
Επειδή πρέπει να διασφαλίσετε την εύρυθμη λειτουργία  τόσο στις κλινικές των Νοσοκομείων όσο και στα Κέντρα Υγείας, τα οποία είναι απαραίτητα και πρέπει να προσφέρουν υψηλές παροχές υγείας.

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

1.    Εκτός από την ανανέωση του ήδη υπηρετούντος επικουρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία, προτίθεστε να αξιοποιήσετε και τις λίστες επικουρικού προσωπικού ιατρών, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για να καλύψετε τις περαιτέρω ανάγκες στις κλινικές των Νοσοκομείων και στα Κέντρα Υγείας της Κρήτης;
2.    Ποιες από τις θέσεις που έχετε προκηρύξει πανελλαδικά αφορούν τις κλινικές των νοσοκομείων της Κρήτης και τα Κέντρα Υγείας του νησιού;
3.    Αν προτίθεστε και με ποιο χρονοδιάγραμμα να καταβάλλετε τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα