Skip links

Χωρίς ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας του νομού – Αδιαφορία της διοίκησης του ΙΚΑ για τους ασφαλισμένους

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με έλλειψη ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας του νομού. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και η ολιγωρία του Υπουργείου κρατούν (9) εννέα νέα ασθενοφόρα που προορίζονται για τα Κέντρα Υγείας του νομού στην αποθήκη αντιπροσωπείας στο Ηράκλειο τους τελευταίους τρεις μήνες αφού δεν έχουν ακόμη ταξινομηθεί.
Με σειρά ερωτήσεων μου τα τελευταία 5 χρόνια έχω επισημάνει τη μεγάλη έλλειψη σε ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας του νομού Ηρακλείου και η Κυβέρνηση αντί να επιταχύνει τις διαδικασίες αντικατάστασης τους, κωλυσιεργεί εις βάρος των πολιτών του νομού.
Επειδή τα περισσότερα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας του νομού είναι παλιά και χρήζουν άμεσης αντικατάστασης

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να ταξινομηθούν άμεσα τα εννέα (9) ασθενοφόρα και να διατεθούν στα Κέντρα Υγείας του νομού Ηρακλείου;

——————————————————————————————————-

Επίσης ο Βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Απασχόλησης σχετικά με την αδιαφορία της διοίκησης του ΙΚΑ για τους ασφαλισμένους στο Ηράκλειο. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Ηράκλειο αποχωρούν (8) οκτώ γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι είχαν συμβληθεί με σύμβαση έργου ενός έτους και η οποία έληξε.
Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τον Αύγουστο λήγουν ακόμα και άλλες συμβάσεις χωρίς η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να έχει μεριμνήσει είτε για την ανανέωση τους είτε να συμβληθεί με νέους γιατρούς ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την ιατρική φροντίδα των ασφαλισμένων του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδιαφορίας της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι να παραμένει η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας Ηρακλείου χωρίς χειρούργο γιατρό τις απογευματινές ώρες.
Επειδή οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δικαιούνται καλύτερης ιατρικής φροντίδας

Ερωτάται η κα Υπουργός
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να συμβληθεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τους απαραίτητους, για τη σωστή ιατρική φροντίδα των ασφαλισμένων του, ιατρούς στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας Ηρακλείου;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα