Skip links

Προστασία των Ενετικών Τειχών του Ηρακλείου

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:  Πολιτισμού κ. Α. Σαμαρά

Τα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου κινδυνεύουν άμεσα με κατάρρευση εξαιτίας της κωλυσιεργίας των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού που καθυστερούν να απαντήσουν στο Δήμο Ηρακλείου για την έγκριση των μελετών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις πριν υπάρξουν δραματικές συνέπειες τόσο για τα μνημεία της πόλης όσο και για την ασφάλεια των πολιτών.
Συγκεκριμένα για:

  1. Την Πύλη Ιησού: υφίσταται άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης και πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων, όπως και η προηγούμενη. Η προμελέτη συζητήθηκε στο ΚΑΣ στις 17-12-2007 !! και ακόμα δεν έχει ληφθεί από το Δήμο Ηρακλείου η απάντηση του Υπουργείου.
  2. Την Πύλη Παντοκράτορα: υφίσταται άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης και πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων, καθόσον η πύλη έχει μέτωπο προς την Πόλη. Η προμελέτη συζητήθηκε στο ΚΑΣ στις 16-12-2008 και δεν έχει ληφθεί από το Δήμου Ηρακλείου ακόμα η έγγραφη απάντηση του Υπουργείου.
  3. Τα ευθύγραμμα και κυκλικά τμήματα στην Πύλη και τον Προμαχώνα Σαμπιονάρα. Κινδυνεύουν άμεσα με κατάρρευση και υπάρχει κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων καθόσον είναι ενταγμένα στον  πολεοδομικό ιστό της πόλης. Η οριστική μελέτη, χωρίς καμία ουσιώδη αλλαγή από την προμελέτη που έχει εγκριθεί εδώ και μήνες από το ΚΑΣ, δεν έχει ακόμα σταλεί από τις υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ. στο Δήμο Ηρακλείου.

Επειδή όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι από το Δήμο Ηρακλείου αν δεν εγκριθούν άμεσα οι μελέτες δεν θα μπορούν να ενταχθούν τα έργα για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και
Επειδή υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τα ενετικά τείχη της πόλης

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου οι υπηρεσίες του Υπουργείου να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις και να τις κοινοποιήσουν στο Δήμο Ηρακλείου αναφορικά με την προστασία των Ενετικών Τειχών της πόλης του Ηρακλείου;
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα