Skip links

Να ενισχυθεί η μελισσοτροφία της Κρήτης

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σ. Χατζηγάκη                                            

Η αδιέξοδη αγροτική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή 5 χρόνια τώρα με την αναξιοπιστία, την ανικανότητα αλλά κυρίως την έλλειψη πολιτικής βούλησης οδήγησε τους αγρότες σε πρωτοφανή ανασφάλεια και αβεβαιότητα και την ελληνική γεωργία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Από την αρνητική αυτή πορεία δεν ξέφυγε ούτε η ελληνική μελισσοκομία.  
Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ανατολικής Κρήτης με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και απογοήτευσή του για την με αριθμό 1-15/07-08 αγρονομική διάταξη, η οποία πλήττει καίρια τους μελισσοκόμους. Η μελισσοτροφία διώκεται από τους διορισμένους αγρονόμους, οι οποίοι μη έχοντας άλλο αντικείμενο έχουν βαλθεί να φορτώνουν τους μελισσοτρόφους με μηνύσεις. Ωστόσο, η επιχειρούμενη κατάργηση των νόμων της μελισσοκομίας του 1930 και 1934, από τους αυστηρότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η αντικατάστασή τους, θα οδηγήσει σε διάλυση και εξαφάνιση του κλάδου αυτού.
Παράλληλα, ο μελισσοκομικός κλάδος εξαιρείται εντελώς από το πακέτο των αποζημιώσεων που υπόσχεται το Υπουργείο στους αγρότες, αφήνοντας τους στο περιθώριο.
Όσο αφορά την Κρήτη, οι μελισσοτρόφοι της εξαιρούνται από τα προγράμματα της νησιωτικής Ελλάδος για την μελισσοτροφία   
Επειδή η μελισσοκομία είναι μια ιδιαίτερα φιλική με το περιβάλλον δραστηριότητα, ενώ εξασφαλίζεται για τη χώρα μας επάρκεια άριστου μελιού καθώς και λοιπών μελισσοκομικών προϊόντων
επειδή η μελισσοκομία αποτελεί βασική δραστηριότητα του πρωτογενή τομέα στην Κρήτη, με σημαντική παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και
επειδή ο έλληνες μελισσοτρόφοι δικαιούνται αποζημιώσεων όπως και οι υπόλοιποι έλληνες αγρότες

Ερωτάται ο  κ. Υπουργός

•    Αν προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά και τους έλληνες μελισσοτρόφους;
•    Αν προτίθεται να τροποποιήσει την μελισσοκτόνο αγορανομική διάταξη;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα