Skip links

Στρεμματική ενίσχυση σουλτανίνας

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια με τα ακραία φαινόμενα επηρέασαν σημαντικά την παραγωγικότητα των αμπελώνων. Πορίσματα του ΕΛΓΑ, των Ινστιτούτων και των Πανεπιστημίων διαπιστώνουν το γεγονός.
Την φετινή χρονιά οι διαφοροποιήσεις στην παραγωγικότητα είναι σημαντικές από περιοχή σε περιοχή. Σ’ όλες όμως τις περιπτώσεις υπάρχει το ερώτημα αν η συγκεκριμένη παραγωγή φτάσει μέχρι την συγκομιδή.
Σε λίγες μέρες θα κληθούν οι παραγωγοί να υπογράψουν συμβόλαια με τους μεταποιητές που σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει να αναφέρουν την παραγωγή που θα έχουν.
Αν οι παραγωγοί δεν προβλέψουν σωστά και η διαφοροποίηση είναι σημαντική τότε σύμφωνα με τον κανονισμό θα έχουν κυρώσεις.
Σύμφωνα με τον κανονισμό ο Υπουργός δικαιούται, όπως γίνεται κάθε χρόνο εφ’ όσον διαπιστωθεί η ανάγκη, να μειώσει τις ελάχιστες ποσότητες παραγωγής ανά στρέμμα προκειμένου οι αμπελοκαλλιέργειες να μην χάσουν την στρεμματική ενίσχυση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  • Αν έχει υπ’ όψιν του τα προβλήματα αυτά και σε τι ενέργειες θα προβεί προκειμένου να διασφαλίσει την στρεμματική ενίσχυση και το εισόδημα όλων των παραγωγών;
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα