Skip links

Διεύρυνση των μέτρων του ν.2520/97 για επιδότηση της Άδειας Οικοδομής στην ύπαιθρο

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
Α) ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ κο Ε.ΜΠΑΣΙΑΚΟ
Β) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κο Γ.ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
Γ) ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κο Γ.ΣΟΥΦΛΙΑ

Όπως είναι γνωστό με το ν.2520/97 προβλέπεται η επιδότηση του κόστους έκδοσης άδειας οικοδομής και η απαλλαγή από τα μισά ένσημα του Ι.Κ.Α. για τους αγρότες που θα οικοδομήσουν σε ορεινούς, ημιορεινές και μειονεκτικές περιοχές και σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων.
Επίσης προβλέπεται ότι το μέτρο ισχύει και για τις υπόλοιπες κατηγορίες (υπάλληλοι, επαγγελματίες, κλπ) όταν πρόκειται για πρώτη κατοικία σε ορεινή, μόνο, περιοχή.
Από τότε που ίσχυσε ο ν.2520 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί το κόστος κατασκευής κατοικιών, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο και η μέχρι τώρα εμπειρία από την εφαρμογή του μέτρου, δείχνει την ανάγκη για διεύρυνση του μέτρου προκειμένου η επιλογή για την κατοικία στην ύπαιθρο από αγρότες και μη, να έχει ουσιαστικά κίνητρα και

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

  • Αν προτίθενται να αυξήσουν για τους αγρότες το ποσοστό επιδότησης του κόστους Αδείας από 50% σε 100% και να διευρύνουν την εφαρμογή του μέτρου για όλη την ύπαιθρο;
  • Αν προτίθενται να διευρύνουν τις περιοχές εφαρμογής του μέτρου για τους μη αγρότες και στις ημιορεινές και στις μειονεκτικές περιοχές όταν πρόκειται για πρώτη κατοικία.
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα