Skip links

Να διασφαλίσει η κυβέρνηση την εφαρμογή του Π.Δ. για τους Συμβασιούχους

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ κ. Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων υπήρξε ρητή προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ. και του κυρίου Καραμανλή προσωπικά που μάλιστα μίλησε με το συγκεκριμένο νούμερο των 250.000 συμβασιούχων.
Με την έκδοση του Π.Δ. κόπηκαν οι ελπίδες για τους περισσότερους συμβασιούχους, που οι διατάξεις του τους αποκλείει και κινδυνεύουν να μην ενταχθούν και αυτοί (20-30.000 περίπου) που συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
Πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους και τις Δημοτικές επιχειρήσεις καλύπτουν τις προϋποθέσεις του Π.Δ. ως προς την ουσία. Δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν στο ίδιο αντικείμενο (κάνουν την ίδια δουλειά) με τη διαφορά ότι οι δήμοι και οι δημοτικές επιχειρήσεις για δικούς τους λόγους, που έχουν να κάνουν με τους τρόπους πληρωμής, είχαν συνάψει με τους εργαζόμενους συμβάσεις με διαφορετικά Νομικά πρόσωπα του ίδιου Δήμου.
Ένα άλλο σημείο που πιθανόν επηρεάσει τις αποφάσεις του αρμοδίου οργάνου Υπηρεσιακού Συμβουλίου ή Δημοτικού Συμβουλίου κ.λ.π. για την κάλυψη ή μη πάγιων και διαρκών αναγκών είναι η αδιάφορη στάση της κυβέρνησης, στο θέμα της κάλυψης του κόστους των Δήμων από την μονιμοποίηση των εργαζομένων, εφόσον δε συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται τα προγράμματα τους.
Ενώ η κυβέρνηση έδινε τις υποσχέσεις προεκλογικά για μονιμοποίηση, η ίδια θεωρεί ότι τηρεί τις υποσχέσεις της και καλεί τους δήμους να αποφασίσουν για μονιμοποίηση υπαλλήλων, ¨σφυρίζοντας¨ αδιάφορα για το θέμα του κόστους.
Επειδή αυτό πιθανόν να επιδράσει αρνητικά στη διάθεση των Δήμων και των Δημοτικών επιχειρήσεων να εκφραστούν θετικά για τις μονιμοποιήσεις και ειδικότερα στο θέμα της κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να απαντήσει και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και

ΕΡΩΤΑΤΑΙ O ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  • Αν θα αποφασίσει την κάλυψη του κόστους για τους Δήμους από τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων;
  • Αν θα στείλει και πότε ερμηνευτική για την εφαρμογή του Π.Δ. που να διευκρινίζει τις ασάφειες του;
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα