Skip links

Υπαναχώρησε ο Υπουργός μετά τις πιέσεις Κεγκέρογλου 5/5/2015

Μετά από άμεση παρέμβαση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, αποκαθίσταται μια μεγάλη αδικία σε βάρος τουλάχιστον 1400 παιδιών με αναπηρία.

Ο κ. Κεγκέρογλου στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών: "Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις", αναφέρθηκε στο γεγονός πως παιδιά με αναπηρία που στηρίζονται σε ΜΚΟ, τίθενται εκτός προγράμματος, μένοντας χωρίς ουσιαστική στήριξη και φροντίδα.

Ο Βουλευτής στην τοποθέτηση του επισήμανε πως η συνέχιση του προγράμματος αυτού είναι επιτακτική ανάγκη και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται από την κυβέρνηση, για να λάβει την θετική απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργου Κατρούγκαλου.

«Κύριε Υπουργέ, 1400 παιδιά με αναπηρία που στηρίζονται από 44 Δομές Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, με τη -με γενικό αριθμό 109 και ειδικό αριθμό 50- τροπολογία, τίθενται εκτός προγράμματος.

Εάν είναι αβλεψία, να το δείτε τώρα να το διορθώσετε.

Εάν είναι πολιτική απόφαση να συνεχιστεί το πρόγραμμα μόνο για τις δομές των δήμων, σας λέω ότι για παιδιά με αναπηρία σε δομές των δήμων υπάρχουν μόνο δύο προγράμματα σε όλη την Ελλάδα.

Τα υπόλοιπα 42 προγράμματα είναι από φορείς Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Δεν μπορεί να μην το έχετε δει. Δεν μπορεί να μη σας έχει έλθει πίσω η αντίδραση των ίδιων των φορέων γι’ αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.

Το Δεκέμβριο ψηφίστηκε το άρθρο 44 στο ν.4312 -είχα την τιμή να είμαι αρμόδιος Υφυπουργός- το οποίο προέβλεπε την επέκταση όλων των προγραμμάτων χωρίς διαχωρισμό, ανάλογα δηλαδή με το εάν τα κάνει δήμος, εάν τα κάνει περιφέρεια ή εάν τα κάνει φορέας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Δυστυχώς, με την τροπολογία σας επέρχεται αυτή η αδικία», είπε χθες χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα