Skip links

Συνεχίζεται η υλοποίηση της απαράδεκτης μελέτης σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το δρόμο Καρτερός- Επισκοπή

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γ. Σουφλιά

Προκαλούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών και την επιστημοσύνη των τεχνικών, με τις επιλογές τους κατά την μελέτη και υλοποίηση της σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το δρόμο Καρτερός-Επισκοπή αλλά πολύ περισσότερο με τις δικαιολογίες που επικαλούνται.
Με βάση τις απαντήσεις του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. σε προηγούμενες παρεμβάσεις οι υπηρεσίες θεωρούν ότι είναι τεχνικά αδύνατον να υπάρξει απευθείας έξοδος από την εθνική οδό προς το δρόμο Καρτερός-Επισκοπή για τα αυτοκίνητα που κινούνται από Ηράκλειο, αλλά την ίδια ώρα κατασκευάζουν παράλληλο δρόμο τον οποίο όμως δεν συνδέουν με τον ΒΟΑΚ.
Συγκεκριμένα ενώ κατασκευάζεται έξοδος από την εθνική οδό προκειμένου να εξυπηρετήσει τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται στο ΚΤΕΟ δεν προβλέφθηκε η ίδια έξοδος να γίνει σε κατάλληλο σημείο ώστε να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα και τα αυτοκίνητα με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Δήμους Επισκοπής, Γουβών, Καστελίου, Θραψανού κτλ.
Επειδή όλοι σχεδόν οι τεχνικοί στους οποίους απευθύνθηκα μιλούν για μελέτη χωρίς την εφαρμογή των κανόνων της τέχνης και της επιστήμης και
επειδή όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται στο ΒΟΑΚ με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Ελιά-Επισκοπή κτλ. αναγκάζονται να διανύουν ενάμιση σχεδόν χιλιόμετρο για να μπουν στην παλιά εθνική οδό από την οποία μόνο προβλέπεται σύνδεση με τον δρόμο Καρτερός-Επισκοπή

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

Αν προτίθεστε να πάρετε πρωτοβουλία και να δώσετε κατεύθυνση στις υπηρεσίες για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προκάλεσαν οι ίδιες με τις επιλογές τους.

Και παρακαλείστε να ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ για την ενημέρωση της Βουλής

Τα τοπογραφικά διαγράμματα στα οποία εμφαίνονται οι απαλλοτριώσεις στην περιοχή του “κόμβου” καθώς και τους κτηματογραφικούς πίνακες με τα αποζημιούμενα τμήματα γύρω από τον Κόμβο.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα