Skip links

Συνάντηση του Βασίλη Κεγκέρογλου με αντιπροσωπεία των αγροτών από το Ηράκλειο της Κρήτης και με εργαζόμενους του ΕΛΓΑ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στα Γραφεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Βουλή του Βουλευτή και γραμματέα της Κ.Ο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου με εκπροσώπους των αγροτών από το Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα με τους κ.κ: Χιλετζάκη Μύρων ,Πρίαμο Ιερωνυμάκη, Φαλιουδάκη Γιάννη, Περβολαράκη Λάμπρο, Βαλτζάκη Γιώργο και Μεταξάκη Γιώργο και τον Δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, κ. Κοκοσάλη Μανώλη. 

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλης Έξαρχος.

Κατά την συνάντηση  συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν προκύψει από την άρνηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να εντάξει στον κανονισμό του ΕΛΓΑ τις αποζημιώσεις για την αμπελοκαλλιέργεια και την ελαιοπαραγωγή της Κρήτης και η απαξίωση του οργανισμού που αποβαίνει εις βάρος της αγροτικής παραγωγής.
Η παραπομπή από τον Υπουργό στα ΠΣΕΑ των ζημιών της ελαιοκαλλιέργειας και η επίκλησή της αφορίας για τα αμπέλια βρίσκει αντίθετους τους αγρότες που ζητούν άμεσα λύσεις.
Επιπλέον ο κ.Κεγκέρογλου μαζί με τον κ.Έξαρχο συναντήθηκαν και με κλιμάκιο των εργαζομένων του ΕΛΓΑ αποτελούμενο από τους κ.κ  Κώστα Ψυχίδη, Δημήτρη Μπόλο, Δημήτρη Πανταζή, Αντώνη Καρανίκα και Ντούπη Βασιλική, οι οποίοι ευχαρίστησαν την Δημοκρατική Συμπαράταξη  για τις καίριες πρωτοβουλίες  που έχει πάρει, καθώς και για την κατάθεση της τροπολογίας  που λύνει το πρόβλημα των μετακινήσεων και παράλληλα για την αναφορά του κ.Κεγκέρογλου στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναγκαία υπογραφή της συλλογικής σύμβασης ,που έχει συμφωνηθεί με την διοίκηση του ΕΛΓΑ από τον Απρίλη και ο υπουργός κ.Αποστόλου «λησμονεί» να υπογράψει.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Κεγκέρογλου, σήμερα Πέμπτη και με επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή αλλά και με ομιλία του, επί του ν/σ για τους δασικούς συνεταιρισμούς, ζήτησε την τροποποίηση του κανονισμού αλλά και την αποδοχή των προτάσεων των αγροτών και εργαζομένων, ώστε να σταματήσει ο κατήφορος του οργανισμού που αποβαίνει εις βάρος των αγροτών , αφού ήδη έχουν συσσωρευτεί 70.000 ανεκτίμητες δηλώσεις ζημιών από τους αγρότες. 
 Βίντεο από την τοποθέτηση του κ. Κεγκέρογλου στην Ολομέλεια της Βουλής: