Skip links

Συγκεντρωτισμός και γραφειοκρατία με «νέες» υπηρεσίες, δομές και θέσεις μετακλητών και μη υπαλλήλων στο Υπουργείο Εργασίας

Με ερώτηση τους προς τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μαζί με τους κ.κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου και Ι. Κουτσούκο, ζητούν να μάθουν πόσες και ποιες νέες διοικητικές μονάδες κάθε μορφής (επιτελικές υπηρεσίες, Ειδικές Γραμματείες, Διοικητικές Γραμματείες κ.λπ.) σχεδιάζει στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του το Υπουργείου Εργασίας, πόσες οργανικές θέσεις αντιστοιχούν στις μονάδες αυτές και πόσες θέσεις μετακλητών θα συσταθούν καθώς και ποιο είναι το προϋπολογιζόμενο ύψος των λειτουργικών δαπανών τους.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης  έχει ως εξής:


Το στίγμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μια ατυχής μίξη κρατικιστικής ιδεοληψίας και φτηνού πολιτικού ωφελιμισμού. Οι κυβερνητικές επιλογές σε σχέση με το Κράτος το αποδεικνύουν περίτρανα.

Αντί του εξορθολογισμού των δομών και της ενίσχυσης των υπηρεσιών που παρέχουν υπηρεσίες στον πολίτη, η Κυβέρνηση πλάθει συστηματικά ένα υδροκέφαλο σχήμα, που πολλαπλασιάζει τις πολιτικές θέσεις, τη γραφειοκρατία, τις δαπάνες, και θάλπει την αναποτελεσματικότητα και την κακοδιοίκηση. 

Το Υπουργείο Εργασίας αποτελεί χαρακτηριστικό αρνητικό παράδειγμα. Σύμφωνα με καταγγελίες, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η επιχειρούμενη «αναδιοργάνωση» περιλαμβάνει τη σύσταση δύο νέων Επιτελικών Υπηρεσιών (επιπλέον της υπάρχουσας)  για τη διαχείριση πόρων της ΕΕ, και δύο νέων Ειδικών Γραµµατειών (µια για τους Ροµά και µια για την Κοινωνική Οικονοµία), τη στιγµή που υπάρχουν ήδη συγκεκριμένες υπηρεσιακές µονάδες αρµόδιες για τα αντικείμενα αυτά.

Λες και δεν έφταναν τέσσερις Υπουργοί και Υφυπουργοί και πέντε Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς σε ένα Υπουργείο με 1.100 υπαλλήλους, και πρέπει να προστεθούν ακόμη δύο. Όμως  ο τραγέλαφος  της πολιτικής ΣύριζαΑνέλ δεν σταματάει εδώ.

Έχουν ήδη συσταθεί, με τον νόμο 4369/2016 , 4 διοικητικές γραμματείες μια για κάθε μέλος της πολιτικής ηγεσίας, και θα στελεχωθούν επόμενο διάστημα με τους Διοικητικούς  Γραμματείς, συμβούλους και υπαλλήλους μετακλητούς και μη.

Προφανής σκοπός είναι η σύσταση επιπλέον πολιτικών θέσεων, και ο διορισμός ακόμη περισσότερων ημετέρων, κατά τη συνήθη κυβερνητική πρακτική διορισμού συμβίων, εξαδέλφων, κουμπάρων μέχρι και απογόνων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης.

Πέρα από ένα διοικητικά πλαδαρό και αποδιοργανωμένο Κράτος, η Κυβέρνηση, την ίδια ώρα που επιβάλλει οδυνηρές περικοπές στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αναδεικνύεται ιδιαίτερα «γαλαντόμα» στις κρατικές δαπάνες.  Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί η πληθωρική κυβερνητική παρουσία στην ΔΕΘ; Μόνο το κόστος του περιπτέρου και των γραφείων του Υπουργείου Εργασίας φέρεται να εκτοξεύτηκε τρεις φορές πάνω από το περσινό και προπέρσινο κόστος.

Επειδή οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και διαλύουν τις όποιες «αυταπάτες»,

Επειδή ο εξορθολογισμός του Κράτους και των δημοσίων δαπανών αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας που σέβεται τους πολίτες, ειδικά όταν τους υποβάλει σε θυσίες, και

Ερωτάσθε:

1.    Πόσες και ποιες νέες διοικητικές μονάδες κάθε μορφής (επιτελικές υπηρεσίες, Ειδικές Γραμματείες, Διοικητικές Γραμματείες κ.λπ.) σχεδιάζετε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Υπουργείου Εργασίας;
2.    Πόσες οργανικές θέσεις αντιστοιχούν στις μονάδες αυτές; Πόσες θέσεις μετακλητών θα συσταθούν;
3.    Ποιο είναι το προϋπολογιζόμενο ύψος των λειτουργικών δαπανών των νέων αυτών μονάδων;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα