Skip links

Σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομού Ηρακλείου

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τονίζοντας τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομού Ηρακλείου.
   Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
    
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

    Πρωτόγνωρες συνθήκες επικρατούν στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομού Ηρακλείου, αφού χιλιάδες φάκελοι που περιέχουν διπλώματα τα έχουν εκδοθεί αλλά και πινακίδες που έχουν παραχωρηθεί, βρίσκονται στοιβαγμένες στο υπόγειο του κτιρίου.
    Αιτία για αυτή την κατάσταση είναι η σημαντικότατη έλλειψη σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι για να ασχοληθούν μόνο με την διαχείριση του Αρχείου, όπως απαιτείται.
   Είναι χαρακτηριστικό πως οι οργανικές θέσεις στο Μηχανολογικό είναι 90, όμως σήμερα είναι καλυμμένες μόνο οι 40, με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν όσο μπορούν στα καθήκοντά τους.
κ. Υπουργέ

    Στο Τμήμα Αρχείου της Υπηρεσίας, από τότε που ιδρύθηκε, δεν έχει εκσυγχρονιστεί το σύστημα αρχειοθέτησης, με αποτέλεσμα κάθε φορά που ένας υπάλληλος πρέπει να ανατρέξει σε κάποιο φάκελο ή ένας πολίτης αναζητήσει κάποιο δικαιολογητικό, έρχεται αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή γραφειοκρατική διαδικασία και με έναν όγκο αποτελούμενο από 700.000 φακέλους.
    Επειδή οι 40 υπάλληλοι του Μηχανολογικού Τμήματος καλούνται να διευθετήσουν τουλάχιστον 100 υποθέσεις πολιτών την ημέρα, παράλληλα με τα καθημερινά τους καθήκοντα και το πόστο του καθενός και επειδή οι πολίτες καλούνται να ανέβουν ένα Γολγοθά ώσπου να εξυπηρετηθούν από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία, αφού το προσωπικό είναι ελάχιστο και οι συνθήκες εργασίας θυμίζουν περασμένες εποχές,
    σας ζητώ να εξετάσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα, με σκοπό την επίλυση του προς όφελος των πολιτών και της ίδιας της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομού Ηρακλείου».   

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα