Skip links

«Προγραμματίζεται η αντικατάσταση των μηχανημάτων του ΙΚΑ Ηρακλείου»

Σύμφωνα με απάντηση που έδωσε  το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από Αναφορά του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, στόχος του Ιδρύματος είναι η παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους εντός των υγειονομικών του σχηματισμών και για το λόγο αυτό φροντίζει για τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τους, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του Ιδρύματος.

Τα ακτινολογικά εργαστήρια Ν.Μ.Υ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ηρακλείου, είναι εξοπλισμένα με μαστογράφο, μηχανήματα πανοραμικών ακτινογραφιών και υπερηχογράφους γενικής χρήσεως.
Σε περιπτώσεις όμως που λόγω του μεγάλου αριθμού των ασφαλισμένων ή βλαβών, τα εργαστήρια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν δύνανται να τους εξυπηρετήσουν άμεσα, το Ίδρυμα συμβάλλεται με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της περιοχής.
Ωστόσο, το Ίδρυμα έχει προγραμματίσει την αντικατάσταση μηχανημάτων όπου κρίνεται απαραίτητο, με άλλα, σύγχρονης τεχνολογίας , επειδή και η επισκευή τους είναι πολλές φορές ανέφικτη, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών
Πάντως η ανανέωση του ιατρικού εξοπλισμού θα εξετασθεί στα πλαίσια του γενικότερου προγραμματισμού των υπηρεσιών υγείας, μετά την ολοκλήρωση του σχηματισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  
 

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα