Skip links

προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι οι οποίοι χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας της κρίσης

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε ερώτηση προς τoν Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι οι οποίοι χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας της κρίσης του τουρισμού. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης είναι απαισιόδοξοι για την πορεία της φετινής σεζόν, καθώς η τάση των κρατήσεων είναι πτωτική από το σύνολο των τουριστικών αγορών.
Όπως προβλέπεται η φετινή τουριστική κίνηση θα είναι μειωμένη περίπου 10 με 12% και υπάρχει κίνδυνος να συρρικνωθεί και να περιοριστεί τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Βασικός λόγος της πτώσης είναι η ακρίβεια που μαστίζει την ελληνική αγορά καθιστώντας τη χώρα μας ως μια από τις ακριβότερες στην Ευρώπη δημιουργώντας δυσάρεστο κλίμα στην τουριστική αγορά.
Ήδη πολλά ξενοδοχεία αναστέλλουν τη λειτουργία τους με αποτέλεσμα πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι να μείνουν χωρίς δουλειά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.
Επειδή ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας μας και η πτώση που θα επηρεάσει άμεσα και έμμεσα τις τοπικές οικονομίες και
επειδή τα όποια μέτρα της Κυβέρνησης ευνοούν μόνο τα μεγάλα συγκροτήματα αποκλείοντας τις μικρομεσαίες τουριστικές ξενοδοχειακές  μονάδες
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αναστραφεί το δυσμενές κλίμα στον τουρισμό και να αποφευχθεί η αναμενόμενη μείωση του και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να εργαστούν κανονικά;
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα