Skip links

Πρακτικά επιτροπής για νομοσχέδιο παραγωγής & διάθεσης προιόντων αρτοποιίας

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ
9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007
Ν/ΣΧ. ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε
Κύριε Πρόεδρε, η φράση της παραγράφου 9 του άρθρου 1 του συζητούμενου ν/σ δίνει με απόλυτο τρόπο το στίγμα ολόκληρου του νομοσχεδίου. Συζητάμε σήμερα, μετά από ταχεία απόψυξη, ένα διατηρημένο νομοπαρασκεύασμα μακράς καταψύξεως με ενδιάμεσο προϊόν την προδιαμορφωμένη, ωμή πολιτική ενίσχυσης των λίγων, η οποία προορίζεται για την παρατεταμένη συντήρηση της κυριαρχίας τους και στη συνέχεια για την έψηση των καταναλωτών και των αρτοποιών.
Ο ημιψημένος και κατεψυγμένος πρέπει να καταστεί ολοσχερώς ψημένος και κατεψυγμένος. Η περάτωση της έψησης αυτής ολοκληρώνει το καταστροφικό έργο που ξεκινήσατε το 1992 και που φυσικά διέκοψε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και καλά έκανε.
Εξυπηρετείτε τους μεγαλοεισαγωγείς και τους μεγαλοβιομήχανους. Αδιαφορείτε παντελώς για το τι θα φάνε οι καταναλωτές. Κουβέντα για τον τρόπο παραγωγής του σιταριού, σε όποια χώρα και αν αυτό παράγεται.
Κουβέντα για τις διαδικασίες επεξεργασίας και κατάψυξης, σε όποια χώρα και αν αυτό γίνεται.
Γιατί δεν προβλέπεται, κύριοι Υπουργοί, υποχρεωτικά η ύπαρξη πιστοποιητικών για την εφαρμογή κανόνων ορθής γεωργικής πρακτικής για το σιτάρι από το οποίο βγήκε το κατεψυγμένο αυτό προϊόν που μας φέρνετε;
Γιατί δεν προβλέπετε HACCP (ΧΑΣΠ) για τη διαδικασία, μέχρι τη φάση στην οποία εισάγεται στη χώρα μας, αλλά έρχεστε και βάζετε HACCP (ΧΑΣΠ) από εκεί και πέρα και έτσι επιβαρύνετε και άλλο τη διαδικασία στη χώρα μας.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το απέσυραν

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ναι, το απέσυρε, αλλά δεν υπήρχε λόγος να το βάλει και να το αποσύρει γιατί αυτό ούτως ή αλλιώς προβλέπεται από τον Κανονισμό. Γιατί δεν προβλέπει την ύπαρξη HACCP (ΧΑΣΠ) γι’ αυτό το μόρφωμα το οποίο εισάγεται στη χώρα μας, γι’ αυτό το οποίο θα δίνεται στο λαό για να φάει; Γιατί εντελώς παραπλανητικά διατυπώνετε του ορισμούς στο άρθρο 1;
Το νομοσχέδιο αυτό μαζί με την απόφαση του δικαστηρίου, για την αποφυγή της οποία πραγματικά δεν κάνατε τίποτα, δεν παίρνει βελτιώσεις, κύριοι Υπουργοί. Αποτελεί έκφραση του σκληρού πυρήνα της πολιτικής σας για την εξαφάνιση των μικρών και την ενίσχυση των ολίγων.
Σήμερα ενταφιάζεται η προστασία της υγείας του καταναλωτή. Σήμερα ενταφιάζεται τον αρτοποιό, τον φούρναρη της γειτονιάς, τον εργαζόμενο αλλά και τον σιτοπαραγωγό της χώρας. Έτσι εξηγείται και το παιχνίδι που κάνατε με τα μέτρα, για να τους χωρά όλους αυτούς μέσα. Έτσι εξηγείται και η σύσσωμη παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης σήμερα, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, σε κηδείες κ.λ.π.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ: Τι μακάβριο!
 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Το νομοσχέδιο αυτό εμπεριέχει και εξυπηρετεί τα συμφέροντα άλλων χωρών, που παράγουν ποιοτικά υποβαθμισμένα σιτηρά και όλων αυτών που θα εισάγουν, θα εμπορευτούν και θα δώσουν στον κόσμο να φάει υποβαθμισμένο προϊόν.
Αυτό δεν το αναλογιστήκατε; Στο όνομα του σκοπού της υλοποίησης και της επίτευξης αυτών για τα οποία έχετε δεσμευτεί δε λογαριάζετε τίποτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι γαρνίρισμα, για να σερβίρετε αυτό το πραγματικό ανοσιούργημα.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σταύρος Καλαφάτης): Ο κ. Σιούφας έχει το λόγο.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα