Skip links

Ο δεκάλογος του κ. Καραμανλή

Ο κ. Καραμανλής και το οικονομικό του επιτελείο οδήγησαν τη χώρα στην περιπέτεια της απογραφής και της επιτήρησης, αφ’ ενός για να συκοφαντήσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αφ’ ετέρου για να αποκτήσουν αληθοφανή επιχειρήματα για την αθέτηση όλων των προεκλογικών υποσχέσεων και δεσμεύσεων.
Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι οι μισθοί και οι συντάξεις "απογραφής και επιτήρησης", καθώς και η άρνηση για στήριξη των μικρομεσαίων και των αγροτών, που αγωνίζονται σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Τα κοινωνικά προγράμματα υποχρηματοδοτούνται και υπολειτουργούν και αναγκαίες δράσεις και έργα για την παιδεία, την υγεία και την ελληνική περιφέρεια έχουν μείνει πίσω.
Ταυτόχρονα όμως με αυτή την κατάσταση, που επεφύλαξε για τη χώρα και τους πολλούς η Ν.Δ., έστησε με ΔΕΚΑ ″πολιτικές″ αποφάσεις, της κρυφής ατζέντας, ένα ισχυρό μηχανισμό αναδιανομής του εισοδήματος, υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, των λίγων και των ημετέρων:   

1.    Η μείωση κατά 30% των φορολογικών συντελεστών στα διανεμόμενα κέρδη μόνο των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων
2.    Η αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α. από 18 σε 19 (αύξηση 5,55%) και από 8 σε 9 (αύξηση 12,50%) επιβαρύνει τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.
3.    Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στα τέλη κινητής τηλεφωνίας, καθώς και οι αυξήσεις των ειδικών φόρων στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα λαϊκής κατανάλωσης.
4.    Η απουσία ελέγχου και κανόνων στην αγορά των καυσίμων, με αποτέλεσμα να τριπλασιαστούν τα ποσοστά κέρδους των διυλιστηρίων και των εταιρειών εισαγωγής και διακίνησης καυσίμων, με συνεχή επιβάρυνση των καταναλωτών.
5.    Η απόφαση για το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, που ενισχύει μονομερώς τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις
6.    Οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, που εξασφαλίζουν υπερκέρδη στους μεγαλοεισαγωγείς, ενώ οδηγούν σε συνεχή μείωση τιμών των εγχώριων αγροτικών προϊόντων και του εισοδήματος των ελλήνων αγροτών.
7.    Η μείωση παρακράτησης φόρου σε αμοιβές μελών Διοικητικών Συμβουλίων Ανώνυμων Εταιρειών, ενώ δεν υπάρχει μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για μισθωτούς και συνταξιούχους.

8.    Οι αυξήσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη στις εταιρείες, ενώ επιβαρύνουν τα εκατομμύρια των επιβατών.
9.    Ο αποκλεισμός, με πρόσχημα τη «βάση του δέκα», δεκάδων χιλιάδων νέων από την είσοδό τους στα δημόσια ΤΕΙ και Πανεπιστήμια και την αναγκαστική στροφή τους σε ιδιωτικές σχολές, ο τζίρος των οποίων θα αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ θα επιβαρυνθεί αντίστοιχα ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
10.    Η πολιτική των υψηλών επιτοκίων δανεισμού, που εκτίναξε στα ύψη τα κέρδη των τραπεζών, επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους δανειζόμενους, καθώς και η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού των τραπεζών, με επιβάρυνση του ΙΚΑ, δηλαδή των πολλών, για να διευκολυνθούν οι πωλήσεις τραπεζών που οργάνωνε η κυβέρνηση.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η οικονομία, παρά την περιπέτεια που την έχει οδηγήσει η Ν.Δ., έχει σημαντικές δυνατότητες, όμως η Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής έχουν επιλέξει να τη διαθέσουν υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, των λίγων και ημετέρων.
Γι’ αυτό οι πολίτες, οι πολλοί σ’ αυτό τον τόπο, ανεξάρτητα από την ενεργό ή μη διαμαρτυρία τους σήμερα, θα δώσουν στη Ν.Δ. και τον κ. Καραμανλή στις ερχόμενες εκλογές, την πρέπουσα απάντηση.   

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα