Skip links

Ομιλία Βασίλη Κεγκέρογλου στο Γάζι 09/01/15

Στο Γάζι βρέθηκε χθες το απόγευμα ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το τοπικό ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου στο Γάζι.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην αρχή της ομιλίας του επισήμανε πως συμμετέχει στην Κυβέρνηση ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ως τέτοιο  στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του που είναι η πρόνοια, έχει την ευθύνη της δημιουργίας θεσμών και μηχανισμών για την κοινωνική προστασία καθώς αποδείχθηκε πως το κράτος πρόνοιας που στήθηκε στην περίοδο της ευημερίας δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις νέες ανισότητες που προέκυψαν από την κρίση.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Κοινωνική προστασίας και ένταξης, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που αποτελεί τη συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2020.

Δείτε το σχετικό βίντεο σε αυτό το link:

Βασικός πυλώνας αυτού του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, συνέχισε ο κ. Κεγκέρογλου,  αποτελεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για τους ανθρώπους που βιώνουν την ακραία φτώχεια, ένα πρόγραμμα που λειτουργεί πιλοτικά για το πρώτο εξάμηνο του 2015 σε 13 δήμους, έναν από κάθε Περιφέρεια, μεταξύ αυτών και το Δήμο Μαλεβιζίου όπου θα καταβληθεί το επίδομα σε 1.500 πολίτες, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα.
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα