Skip links

Οι δημότες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας «αγκαλιάζουν» το Βασίλη Κεγκέρογλου – Συνεχίζονται οι ανοικτές συνελεύσεις

Ιδιαίτερα «θερμή» είναι η υποδοχή που επιφυλάσσουν οι δημότες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, προς τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου, κάνοντας πράξη τη δέσμευση του, πως οι πολίτες θα είναι στην πρώτη γραμμή, καταθέτοντας τις απόψεις τους, τις θέσεις τους και τους προβληματισμούς τους, συνεχίζει να πραγματοποιεί συνεχείς επισκέψεις σε χωριά του Δήμου, αλλά και ανοικτές συνελεύσεις.

Στη διάρκεια των επαφών, πραγματοποιούνται εκτενείς συζητήσεις, όχι μόνο για το πρόγραμμα της παράταξης «Δύναμη Προόδου», αλλά και για την επόμενη μέρα, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την επανένταξη του Δήμου σε τροχιά ανάπτυξης.

Τα τελευταία 24ωρα ο κ. Κεγκέρογλου επισκέφθηκε διαδοχικά, το Μοναστηράκι, τη Μαχαιρά, τη Λαγούτα και το Σκινιά. Ενώ πραγματοποίησε ανοικτές συνελεύσεις στο Θραψανό, τον Τσούτσουρα και το Καστέλλι, στη διάρκεια των οποίων έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων Κοινοτικών και Δημοτικών συμβούλων, ενώ αναλύθηκαν τα επιμέρους σχέδια για κάθε περιοχή.

Στο Θραψανό

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε μια ακόμη ανοικτή συνέλευση στο Θραψανό, με τη συμμετοχή πάρα πολύ κόσμου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υποψήφιου Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε προσφωνηθεί από τον πρώην δήμαρχο Μανώλη Λαδωμένο

Μεταξύ άλλων ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε σε μια σειρά από καίρια ζητήματα, που αφορούν το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, αλλά και την Κοινότητα Θραψανού, όπως είναι: 

1.Η ολοκλήρωση του Μουσείου Αγγειοπλαστικής Τέχνης 

2.Η στήριξη των επιχειρήσεων ως προς την εργασία και την επισκεψιμότητα.  

3.Προστασία και ανάδειξη παραδοσιακών παραγωγικών μονάδων και λειτουργιών.

4.Άμεση δρομολόγηση της ανακατασκευής του Διατηρητέου Δημοτικού Σχολείου Θραψανού -μόλις παραληφθεί η μελέτη – και ένταξη στο πρόγραμμα σχολικής στέγης. Κατασκευή νέου διδακτηρίου για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών που θα προκύψουν από την μεγάλη αύξηση του πληθυσμού.

5.Ανάδειξη και στήριξη αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων των τοπικών φορέων 

6.Αναβάθμιση του Ποδηλατικού Γύρου Πεδιάδας κλπ.

7.Προώθηση Θρησκευτικού Τουρισμού

8. Αντιπλημμυρικά που πρέπει να δρομολογηθούν.  

9. Δρόμος σύνδεσης με το Α/Δ. «Δυστυχώς δεν υπήρξε καμιά αποτελεσματική ενέργεια και πρέπει να προχωρήσει άμεσα η μελέτη εναλλακτικής σύνδεσης Αγιές Παρασκιές- Θραψανό – Αεροδρόμιο. 

10. Αναβάθμιση δρόμου Αρκαλοχώρι- Θραψανό με αλλαγή χάραξης όπου χρειάζεται. Πχ Είσοδος από δρόμο ΕΠΑΛ», σχολίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος.  11. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Δημοτικής και Αγροτικής Οδοποιίας

12. Πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας

13. Προστασία, ανάδειξη και επισκεψιμότητα της Μινωικής Έπαυλης Γαλατά.

• Ένταξη στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ

• Αξιοποίηση των ευρημάτων της ανασκαφής Ρεθυμνιωτάκη και συνέχιση της.

14. Αναβάθμιση προσκυνήματος Αγίας Μαρίνας Βόνης

Στο Καστέλλι

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη ανοικτή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Καστέλλι, με ουσιαστικό διάλογο για τις προτεραιότητες.

Ο κ. Κεγκέρογλου συζήτησε με τους κατοίκους του Καστελλίου τα προβλήματα της περιοχής και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν, ενώ παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις για το σημαντικό αστικό κέντρο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας 

Μεταξύ άλλων τα θέματα που τέθηκαν με το διάλογο και για τα οποία τοποθετήθηκε ο κ. Κεγκέρογλου ήταν τα παρακάτω: 

1. Ιστορική έδρα, στελέχωση Υπηρεσιών, άμεση στελέχωση Πολεοδομικού

2. Πολεοδομικός σχεδιασμός. 

3. Σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας και άμεση εκπόνηση, ύστερα από ουσιαστική διαβούλευση, κυκλοφοριακής μελέτης, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κόμβους, δημιουργία παρκινγκ, αναβάθμιση δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων, ποδηλατόδρομοι κ.λπ.

4. Μελέτη αναβάθμισης κεντρικής πλατείας και του μεϊντανιού. 

5. Ολοκλήρωση αναπλάσεων και πλακοστρώσεων Καστελλίου αλλά και των τριών οικισμών Διαβαιδέ, Καρδουλιανό, Λαγού

6. Αναβάθμιση και επέκταση δημοτικού φωτισμού

7. Περιφερειακός Καστελλίου και Περιμετρικός Α/Δ

8. Επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι διασύνδεσης με οικισμούς και σημαντικά σημεία προορισμού.

9. Ύδρευση Ποιότητα και επάρκεια, αξιοποίηση γεώτρησης Λαγού π.χ

10. Επέκταση και αντιμετώπιση προβλημάτων αποχετευτικού

11. Ένταξη στο γενικότερο σχεδιασμό των αντιπλημμυρικών, των ρεμάτων Διαβαιδέ, Πολυθεΐας, Καστελλίου, Καρδουλιανού κ.λπ.

12. Ανάδειξη και στήριξη της Σακκοράφειου Βιβλιοθήκης, για να αποτελέσει ευρύτερο πόλο της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής

13. Επίσημος εορτασμός α΄ και β΄ σαμποτάζ στο Αεροδρόμιο

14. Ανοικτό Δημοτικό θέατρο

15. Νέα κτήρια για Δημοτικό και νηπιαγωγείο και ανακαίνιση του παλιού παιδικού.

16. Διασφάλιση απρόσκοπτης εξωτερικής πρόσβασης στο Αρχαιολογικό Μουσείο που κατασκευάζεται στο Αεροδρόμιο για τα ευρήματα από το έργο

17. Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο

18. Μελέτη και δημιουργία Οικολογικού και ιστορικού πάρκου στο Βιγλί

19. Παραχώρηση στρατοπέδου Πλευράκη -Ζωγραφάκη στο Δήμο και αξιοποίηση για εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς κ.λπ. σκοπούς

20. Β΄ φάση του Κλειστού Γυμναστηρίου

21. Αναβάθμιση του Γηπέδου ποδοσφαίρου και στήριξη του Δωριέα.

22. Σταθερή Συνεργασία και συνέργειες με τον Πολιτιστικό σύλλογο και τους άλλους φορείς

23. Στήριξη στο Κέντρο Υγείας και συνεργασία με το ΒσΣ για κατ΄ οίκον ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες

24. Στήριξη ενορίας για αποκατάσταση του Αγίου Αντωνίου κλπ

25. Σοβαρή ενασχόληση με το θέμα του νεκροταφείου Καστελλίου αλλά των άλλων οικισμών.

«Στη διάρκεια των παραπάνω συναντήσεων, που αγκαλιάστηκαν από τους δημότες, προχωρήσαμε στην παρουσίαση του οράματος μας για την Σύγχρονη Συμπολιτεία, ως τόπο βιώσιμης ανάπτυξης και ποιότητας ζωής, αλλά και στην παρουσίαση των έργων και των προτεραιοτήτων που μπορούν να ενταχθούν στο σχέδιο για την τοπική Ανάπτυξη και να λειτουργήσουν μαζί με τις οριζόντιες δράσεις που θα αφορούν όλο το Δήμο. Μιλήσαμε για την αντιμετώπιση των επειγόντων και των θεμάτων της καθημερινότητας, από την καθαριότητα και τα αδέσποτα, μέχρι την δημοτική και αγροτική οδοποιία, την ύδρευση αλλά και τα θέματα κοινωνικής προστασίας. Ενώ ζητούμενο – σε ότι αφορά το Καστέλλι- είναι η τεκμηριωμένη διεκδίκηση όσων δικαιούται το Καστέλλι και η περιοχή σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί το Α/Δ και αξιοποίηση των ευκαιριών για να ωφεληθεί η τοπική κοινωνία και οι δημότες και όχι μόνο οι μεγάλες εταιρείες!», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα