Skip links

Να χρηματοδοτηθούν τα Σχέδια Βελτίωσης της Κτηνοτροφίας

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας και ιδιαίτερα του κλάδου της κτηνοτροφίας προϋποθέτει από την πολιτεία την ύπαρξη σχεδίου εκσυγχρονισμού με την ανάλογη στήριξη, που να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που μας δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης.
Με τα επενδυτικά προγράμματα οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης και ιδιαίτερα οι νέοι θα μπορέσουν να βελτιώσουν την ποιότητα και την παραγωγικότητα τους. Ο εξηλεκτρισμός, οι στάβλοι προδιαγραφών, τα σύγχρονα μηχανήματα, οι αρμεκτικές μηχανές, η καλλιέργεια ζωοτροφών μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων τους.
Φαίνεται όμως πως η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία της υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων, αφού δεν προχωρεί στις απαραίτητες αποφάσεις ώστε να καλύψει χρηματοδοτικά όλα τα εγκεκριμένα Σχέδια Βελτίωσης της Κτηνοτροφίας.
Συγκεκριμένα, ενώ υποβλήθηκαν συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 497 Σχέδια και εγκρίθηκαν τα 459, οι πιστώσεις που υπάρχουν αρκούν για να καλυφθούν μόνο τα 109. 
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να συμβάλλει στην υλοποίηση όλων των εγκριθέντων Σχεδίων Βελτίωσης με την πρόσθετη χρηματοδότηση των 32,5 εκατ. ευρώ που υπολείπονται για τους επιλαχόντες.
Επειδή η ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και η παραγωγή ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα όλων μας και
επειδή η υλοποίηση όλων των Σχεδίων Βελτίωσης που υποβλήθηκαν θα συντελέσει στην ανάπτυξη της κρητικής κτηνοτροφίας, που στερείται κατάλληλων υποδομών των κτηνοτροφικών μονάδων της 
 
Ερωτάται ο  κ. Υπουργός

Αν φροντίσει ώστε να εξασφαλίσει  την απαραίτητη πίστωση των 32,5 εκατ. ευρώ που απαιτείται, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν όλοι οι επιλαχόντες των οποίων τα Σχέδια Βελτίωσης έχουν εγκριθεί;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα