Skip links

Να στηρίξει η Κυβέρνηση τις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) είναι φορέας του ξενώνα Κοινοτικό Σπίτι «ΑΡΙΑΔΝΗ» και άλλων 7 μονάδων  Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.
Δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν μειωθεί σημαντικά οι χρηματοδοτήσεις όλων των φορέων στους οποίους η ίδια η πολιτεία έχει αναθέσει την ψυχική υγεία στη χώρα μας.
Μόνο το έτος 2008 η επιχορήγηση του Υπουργείου είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2007, ενώ δεν υπάρχει δέσμευση για το μέλλον, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία στη λειτουργία και διατήρηση και των οκτώ (8) Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.
Επειδή η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει τη δημόσια υγεία και να στηρίζει οικονομικά όλες αυτές τις δομές που υποστηρίζουν τους πολίτες

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να χρηματοδοτηθούν με τις απαραίτητες πιστώσεις οι Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα