Skip links

Να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λιμενικοί στο νομό Ηρακλείου

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:  Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Βουλγαράκη

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης με υπόμνημα της εντοπίζει και καταγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Σώματος στο νομό Ηρακλείου.
Στο τρίτο κατά σειρά λιμάνι της χώρας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, παρατηρείται μεγάλη έλλειψη προσωπικού με άμεσο αποτέλεσμα την εργασιακή εξόντωση και καταπόνηση των Λιμενικών. Το πρόβλημα αντί να λυθεί μεγαλώνει αφού εξακολουθούν να μετατίθενται Λιμενικοί σε άλλες περιοχές χωρίς αντικατάσταση.
Το κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών Λ.Σ. στην ουσία υπολειτουργεί αφού υπηρετούν μόλις 15 έναντι των 25 που είναι η προβλεπόμενη σύνθεση και χωρίς ειδικότητες πυροτεχνουργών απαραίτητες για την ασφαλή διακίνηση επιβατών στα πλαίσια του κώδικα ISPS.
Οι Λιμενικοί Σταθμοί Κάτω Βιάννου και Κόκκινου Πύργου έχουν μείνει χωρίς υπηρεσιακό αυτοκίνητο για τις ανάγκες της υπηρεσίας αν και το μήκος των ακτών που εποπτεύουν είναι πάρα πολύ μεγάλο.
Επειδή τα ανωτέρω προβλήματα χρήζουν άμεσης λύσης για την ομαλή αλλά και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε προσωπικό αλλά και σε εξοπλισμό των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στο νομό Ηρακλείου;
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα