Skip links

Να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Κρήτη

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων και Οικονομίας & Οικονομικών αναφορικά με τη σημαντική ανάγκη για τη στελέχωση των σχολείων της Κρήτης με εκπαιδευτικό προσωπικό. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης, καθώς και η φετινή σχολική χρονιά, αναμένεται να είναι δύσκολη, εξαιτίας της αδυναμίας κάλυψης των κενών θέσεων που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στα σχολεία του νησιού.
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι, το υπουργείο Οικονομικών περικόπτει τα κονδύλια που προορίζονται για το χώρο της Παιδείας, με αποτέλεσμα και οι διορισμοί των εκπαιδευτικών στην Κρήτη να περιορίζονται στους απολύτως αναγκαίους.
Τα αρμόδια υπουργεία, συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Κρήτης, τα οποία αδυνατούν να λειτουργήσουν ομαλά, προσφέροντας έναν ολοκληρωμένο κύκλο εκπαίδευσης στους μαθητές, παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από τους ήδη διορισμένους δασκάλους.
Επειδή δε νοείται στο χώρο της Παιδείας να γίνονται περικοπές κονδυλίων, όταν μάλιστα υπάρχει τόσο σημαντική ανάγκη για τη στελέχωση των σχολείων της Κρήτης με εκπαιδευτικό προσωπικό

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να ενισχυθούν τα σχολεία της Κρήτης σε εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο είναι αναγκαίο, αφού οι θέσεις δασκάλων που μένουν κενές κάθε χρόνο είναι πάρα πολλές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ομαλή λειτουργία τους, εις βάρος των μαθητών;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα