Skip links

Να ιδρυθεί άμεσα ο Οργανισμός Ρυθμιστικού ευρύτερης περιοχής Ηρακλείου

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ: ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά

   Η μελέτη για το ρυθμιστικό, μετά από προσπάθειες και παρεμβάσεις προχωράει ξανά:
   Δώδεκα χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 2508/97 που προέβλεπε την εκπόνηση μελέτης ρυθμιστικού και τη δημιουργία οργανισμού ρυθμιστικού στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.
   Έξι χρόνια μετά την 126/03 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου το 2003 για τον προσδιορισμό των ορίων της περιοχής μελέτης όπως προέβλεπε ο νόμος και τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη στις 14 Ιουλίου του 2006, με την 12898/2006 ερώτηση μου και τη συζήτηση της στη Βουλή στις 28-09-2006 ότι εξαιρέθηκε το Ηράκλειο και προχώρησαν μόνο οι άλλες πόλεις που προέβλεπε ο νόμος Ιωάννινα, Πάτρα, Βόλος, Λάρισα.
   Μετά από 3 χρόνια προσπαθειών και παρεμβάσεων προς το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. επιτέλους προχωρεί η διαδικασία για το ρυθμιστικό, η οποία για να ολοκληρωθεί επιτυχώς προϋποθέτει την  άμεση ίδρυση του Οργανισμού Ρυθμιστικού ανεξάρτητα από την εκπόνηση της μελέτης.
   Για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η ίδρυση του Οργανισμού Ρυθμιστικού, ώστε να αναπληρώσουμε το χαμένο χρόνο.
   Επειδή  χάθηκαν  εκτός από πολύτιμα χρόνια και πολλά χρήματα από το Γ’ ΚΠΣ που θα είχαν συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη του τόπου και
   επειδή η ίδρυση του Οργανισμού Ρυθμιστικού μπορεί να προχωρεί παράλληλα με την όλη διαδικασία εκπόνησης της μελέτης

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Αν προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση ίδρυση του Οργανισμού Ρυθμιστικού περιοχής Ηρακλείου, που θα ωφελήσει τη διαδικασία εκπόνησης της μελέτης και θα διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα