Skip links

Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τη Σχολική Στέγη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ε. Στυλιανίδη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» μείζον είναι το πρόβλημα με τη σχολική στέγη των νηπιαγωγείων στο νομό Ηρακλείου.
Τουλάχιστον 21 νηπιαγωγεία δεν διαθέτουν επαρκείς υποδομές, ενώ άλλα 18 δεν θα μπορούν από το Σεπτέμβριο να απορροφήσουν επιπλέον νήπια και τα προνήπια κινδυνεύουν να μείνουν εκτός δημόσιας εκπαίδευσης.
Το πρόβλημα με τη σχολική στέγη των νηπιαγωγείων έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, εξαιτίας της χαμηλής χρηματοδότησης της Κυβέρνησης.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η χρηματοδότηση για τη σχολική στέγη στο νομό Ηρακλείου είναι μειωμένη κατά 80% σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις πριν το 2003 και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσει η κατασκευή νέων αιθουσών και νέων σχολικών συγκροτημάτων για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών.
Επειδή η Κυβέρνηση οφείλει να στηρίζει με κάθε πρόσφορο μέσο τη Δημόσια Εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των πολιτών να έχουν πρόσβαση σ’ αυτή και
επειδή είναι απαράδεκτο να μην μπορούν σήμερα τα παιδιά μας να έχουν πρόσβαση στα Δημόσια Νηπιαγωγεία

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για τη σχολική στέγη προκειμένου να κατασκευαστούν οι απαραίτητες για τις ανάγκες του Ηρακλείου αίθουσες για τα νηπιαγωγεία του νομού;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα