Skip links

Να αντιμετωπιστούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια και σε βασικά φάρμακα

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Υγείας ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να αντιμετωπιστούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια και σε βασικά φάρμακα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σοβαρές ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια και σε βασικά φάρμακα καταγγέλλουν οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων ανά την Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι πολίτες αναγκάζονται να περιμένουν από τρεις έως δέκα ημέρες για βασικά φάρμακα και τέσσερις με πέντε μήνες για τα παιδικά εμβόλια.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Ηρακλείου Κρήτης, η κατάσταση οξύνεται αφού εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχουν πολλά εμβόλια για παιδιά (σκευάσματα τετάνου, διεφθερίτιδας, κοκκίτη, πολυομελίτιδας, ηπατίτιδας κλπ) ενώ οι ελλείψεις καθημερινά αγγίζουν τα 80 σκευάσματα.

Σε ότι αφορά τις ελλείψεις σε βασικά φάρμακα, αυτές παρουσιάζονται κυρίως σε ινσουλίνες και σε κορτιζονούχα σπρέι, των οποίων ο χρόνος χορήγησης είναι ο πλέον κρίσιμος για τη πορεία της υγείας του ασθενούς.

Σύμφωνα με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, καθημερινά περιμένουν τουλάχιστον 15 άτομα ανά φαρμακείο για το  φάρμακο τους, για το οποίο ο μέσος χρόνος αναμονής φθάνει έως και τέσσερις μήνες.

Επειδή η υγεία κυρίως των παιδιών αλλά και των πολιτών πρέπει να είναι πρώτο μέλημα της Πολιτείας.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αντιμετωπίσετε τις τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε παιδικά εμβόλια και σε βασικά φάρμακα;
-Έχετε λάβει σοβαρά υπόψη σας τις παραπάνω προειδοποιήσεις-καταγγελίες των φαρμακευτικών συλλόγων ανά την χώρα;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα