Skip links

Μέτρα στήριξης και έκτακτη οικονομική ενίσχυση των μελισσοκόμων της Κρήτης.

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων και Οικονομικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά μέτρα στήριξης και έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους  μελισσοκόμους της Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η μειωμένη διάθεση της παραγωγής μελιού των μελισσοκόμων της Κρήτης, εξαιτίας κυρίως της πανδημίας του Κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε απόγνωση του παραγωγούς του νησιού, οι οποίοι βλέπουν την κατάσταση συνεχώς να επιδεινώνεται.
Η φετινή κατακόρυφη πτώση του τουρισμού, η οποία σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα και την μείωση του τζίρου των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων εστίασης που απορροφούσαν σημαντικό μέρος της παραγωγής, οξύνουν τα προβλήματα και καθιστούν αναγκαία την άμεση λήψη μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς.
Παράλληλα, η προστασία και η στήριξη των παραγωγών κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους, δεδομένου ότι αυτή συμβάλει με σημαντικούς οικονομικούς πόρους και ενισχύει την βιοποικιλότητα και την αειφόρο ανάπτυξη του νησιού.
Επειδή οι μελισσοκόμοι δεν λαμβάνουν επιδοτήσεις παρά μονάχα ένα είδος ενίσχυσης, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντισταθμίσει την σημερινή καταστροφή.
Επειδή οι 4.000 Μελισσοκόμοι της Κρήτης με τουλάχιστον 425.000 κυψέλες στο δυναμικό τους, αγωνιούν για την επιβίωση τους και εύλογα ζητούν την στήριξη της πολιτείας με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:
-Έχετε εκτιμήσει τη συνολική ζημιά που υπέστησαν οι μελισσοκόμοι;
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους εκπροσώπους των μελισσοκόμων της Κρήτης, για την άμεση οικονομική ενίσχυση τους, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα;
-Ποιες πρόσθετες πρωτοβουλίες ενίσχυσης και τι συγκεκριμένα μέτρα στήριξης  του κλάδου των μελισσοκόμων προτίθεστε να λάβετε;
-Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με την παραγωγή και τη διάθεση της παραγωγής μελιού στην Κρήτη αλλά και την χώρα γενικότερα;
-Σε πόσους τόνους υπολογίζεται το αδιάθετο προϊόν των παραγωγών και ποιος ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την προώθηση του προϊόντος;».

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα