Skip links

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που ετοιμάζουν οι κτηνοτρόφοι της χώρας

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου επανέφερε στη Βουλή το θέμα των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας που ετοιμάζουν οι κτηνοτρόφοι της χώρας με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και  Ανάπτυξης. Το κείμενο της ερώτησης  έχει  ως εξής:
Οι κτηνοτρόφοι της χώρας, ύστερα από σύσκεψη των κτηνοτροφικών Συλλόγων και των Συνεταιρισμών τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ξεκινώντας μάλιστα από την Τετάρτη 27/02/2008 με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην πλατεία Κάννιγγος, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους.
Οι κτηνοτρόφοι έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και έχουν μείνει μόνοι να αντιμετωπίσουν την έξαρση των τιμών στις ζωοτροφές και τις καθηλωμένες τιμές του γάλακτος.
Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται γιατί τα όρια αντοχής τους έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ και το εισόδημα τους συνεχώς μειώνεται. Οι τιμές στο γάλα και το κρέας είναι καθηλωμένες τα τελευταία χρόνια, το κόστος των ζωοτροφών έχει αυξηθεί πάνω από 100% το τελευταίο εξάμηνο, η ψαλίδα τιμών παραγωγών και καταναλωτή συνεχώς διευρύνεται σε όφελος των μεσαζόντων και των βιομηχάνων και σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών και τα καρτέλ λειτουργούν ανεξέλεγκτα.
Επειδή οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας είναι αγανακτισμένοι με την αδιαφορία που εισπράττουν από τους αρμόδιους της Κυβέρνησης για τα προβλήματα που τους απασχολούν και ο κλάδος τους ήδη απειλείται με αφανισμό

Ερωτώνται οι  κ.κ. Υπουργοί

Αν προτίθενται να προχωρήσουν σε ουσιαστικό διάλογο με τους κτηνοτρόφους, προκειμένου να βρεθούν λύσεις και να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα  του κλάδου; 

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα