Skip links

Κεγκέρογλου: Αναλογική σύνταξη για όσους έχουν κάτω από 20 έτη δουλειάς 01/12/2014

Στις παρεμβάσεις που ζητάει η τρόικα στο ασφαλιστικό αναφέρθηκε σήμερα σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, διαβεβαιώνοντας ότι όσοι έχουν κάτω από 20 χρόνια δουλειάς, θα πάρουν αναλογική σύνταξη.

Παράλληλα, ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι τα 20 χρόνια δουλειάς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη θεμελίωση της κατώτερης σύνταξης.

Συγκεκριμένα μιλώντας για την αύξηση στα 20 χρόνια των ελάχιστων ετών ασφάλισης για όσους έχουν γεννηθεί από το 1975 και μετά, την οποία ζητούν οι δανειστές, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε στο Πρωινό ΑΝΤ1. πως «όσοι έχουν κάτω από 20 χρόνια δουλειάς, θα πάρουν αναλογική σύνταξη», δηλαδή θα λάβουν σύνταξη στα ένσημα που τους αναλογεί.

«Εμείς έχουμε μπροστά μας τη διαπραγμάτευση και με αυτή τη θέση (της αναλογικότητας) προχωράμε», πρόσθεσε ο υφυπουργός Εργασίας, διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι «η συζήτηση αυτή αφορά αυτούς που έχουν από 15 χρόνια δουλειάς και πάνω κι όχι γενικά κάτω από 20 έτη».

Ακόμη, ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, ενώ υποστήριξε ότι «δεν έχουμε καμία μείωση στις συντάξεις».

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα