Ο Κ.Κεγκέρογλου στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξε ότι:
«Όλοι συμφωνούμε με τη χρησιμότητα της επέκτασης των ηλεκτρονικών συναλλαγών πέρα από τις υποχρεωτικές και μάλιστα με κίνητρα που πρέπει να θεσμοθετηθούν για αυτές. Όμως ήδη εμφανίστηκαν φαινόμενα απάτης από επιτήδειους με απώτερο σκοπό είτε την φοροδιαφυγή, είτε για επιπλέον χρεώσεις ή εικονικές συναλλαγές είτε ακόμη και για αποφυγή των capital controls.
Από τα στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, προκύπτει το πλήθος των συναλλαγών που εντάσσονται στην απάτη είναι πολύ σημαντικό, αφού ανέρχεται σε περίπου 30.000 συναλλαγές το 2016.
Χρειάζονται λοιπόν άμεσα μέτρα θωράκισης τους, προκειμένου να εμπεδωθεί η ασφάλεια για τους καταναλωτές. Στην κατεύθυνση αυτή, π.χ θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί η πιστοποίηση των POS.
Παράλληλα απαιτείται προστασία των επιχειρήσεων και των καταναλωτών από τις υπερχρεώσεις των τραπεζών, με νομοθετική πρωτοβουλία για καθιέρωση πλαφόν στις χρεώσεις των τραπεζών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Τα αναγκαστικά μέτρα που έχετε επιβάλλει(capital controls) χρειάζονται και μέτρα προστασίας των καταναλωτών. Επικαλείστε τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού, όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός αλλά τέσσερις συστημικές τράπεζες που εφαρμόζουν εναρμονισμένες πρακτικές στο θέμα των χρεώσεων».
Η αρμόδια Υπουργός από την μεριά της, υποστήριξε την ολική κατάργηση των μετρητών, επικαλούμενη το πρόσφατο παράδειγμα της Δανίας ενώ για την προστασία του καταναλωτή υποστήριξε νόμους του 1994, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
Για τις περιπτώσεις απάτης ενημέρωσε τον κ.Κεγκέρογλου, πως οι αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία ερευνούν τις περιπτώσεις με διασταυρώσεις στοιχείων από το taxis ενώ για τις υπερβολικές χρεώσεις , επικαλέστηκε τον ελεύθερο ανταγωνισμό, υποστηρίζοντας πως οι χρεώσεις μειώνονται συνεχώς.