Η αντιμετώπιση του αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται μια ριζικά διάφορη πολιτική. Χρειάζονται αλλαγές και ρήξεις με κατεστημένα και συντηρητικές αντιλήψεις και δομές που βάζουν φραγμό στην ανάπτυξη της χώρας και στη δημιουργικότητα των πολιτών.
Χρειάζεται ένα νέο σχέδιο για τη χώρα. Ταυτόχρονα, η προοδευτική αντίληψη που θα προστατεύει τα αδύνατα οικονομικά στρώματα και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους που αναζητούν μια θέση στον ήλιο και βλέπουν καθημερινά τις ελπίδες τους να σβήνουν, τους νέους που στις συνήθεις κυβερνητικές δικαιολογίες ακούν πλέον και το άλλοθι της διεθνούς κρίσης.
Όμως, η έλλειψη προστατευτικού πλαισίου για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και πολιτικής βούλησης και σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι πρόβλημα της διεθνούς κρίσης, αλλά ανικανότητα και έλλειψη πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης που αποκαλύφθηκε με την κρίση. Ακόμη και το γενικόλογο πρόγραμμα για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανατρέπεται, αφού οι διαπιστώσεις, οι ευχές και οι υποτιθέμενοι στόχοι του δεν υπηρετούνται από τις ακολουθούμενες πολιτικές.
Η Κυβέρνηση αντί να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, διοχετεύοντας ρευστότητα στην αγορά, ενισχύοντας την πραγματική οικονομία και το εισόδημα των πολιτών, αντί να μειώσει το φορολογικό βάρος και τα κρατικά τιμολόγια και να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις, καλεί και πάλι τους πολίτες να πληρώσουν το μάρμαρο των λαθεμένων επιλογών της.
Όμως, χωρίς αξιόπιστο σχέδιο τα αποσπασματικά και πρόχειρα μέτρα θα βαθύνουν την κρίση. Η πεντάχρονη διακυβέρνηση Καραμανλή στον τομέα της απασχόλησης κινήθηκε σε δύο κυρίως άξονες: 1ον στατιστικά παιχνίδια και αλχημείες για τη μέτρηση της ανεργίας για τη στήριξη της κυβερνητικής προπαγάνδας και 2ον εμπόριο της ελπίδας και της αθλιότητας με την εκμετάλλευση της αδυναμίας των ανέργων.
Επανήλθαν πελατειακές σχέσεις και καταδικασμένες μέθοδοι για προγράμματα και δράσεις που έπρεπε να αφορούν όλους τους Έλληνες, με διαφανή διαχείριση και σεβασμό στο φορολογούμενο πολίτη.
Τα stage έγιναν λάστιχο και από εξάμηνη εργασιακή εμπειρία έγιναν εξάχρονη κοροϊδία. Τα προγράμματα «νέων θέσεων εργασίας» και «νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες» τα διαχειρίζονται από την Αθήνα. Ο ίδιος ο διοικητής του ΟΑΕΔ εξετάζει ακόμη και τις ενστάσεις για να υπάρχει πλήρης κομματικός έλεγχος. Οι εξήντα χιλιάδες νέες θέσεις από τα χρήματα του ΛΑΕΚ, των εργαζομένων και των εργοδοτών, παρουσιάστηκαν ως θέσεις δημοσίου για τις επικοινωνιακές ανάγκες του Γενάρη.
Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη των ασθενέστερων ομάδων, για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Κεντρική μας προτεραιότητα είναι η πλήρης απασχόληση. Η δημιουργία όμως νέων θέσεων εργασίας θα γίνει με τη σύνδεση των πολιτικών απασχόλησης με τη γενικότερη οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική. Θα γίνει με ένα νέο φορολογικό σύστημα που θα στηρίζει την εργασία και θα δημιουργεί κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας, με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, με στήριξη των μικρομεσαίων, με την επένδυση στη γνώση και την πράσινη ανάπτυξη και ενθαρρύνοντας την κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, με έμφαση στην πολύπλευρη στήριξη των νέων που αναλαμβάνουν επιχειρηματική δράση.
Με τη ριζοσπαστική πρόταση για το τετραετές πρόγραμμα για τους νέους έως 30 ετών, δίνουμε ξανά ελπίδα αλλά και δουλειά, πραγματική δουλειά με πλήρη ασφάλιση στους νέους ανθρώπους που είναι άνεργοι ή υποαπασχολούνται, αλλά και την ευκαιρία να αναδείξουν τις δυνατότητές τους και την αξία τους και ταυτόχρονα δίνουμε ανάσα και στις μικρές επιχειρήσεις, με τη δέσμευση ότι δεν θα απολύσουν.
Η βάση του προγράμματος είναι η τμηματική επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τέσσερα χρόνια, με συνολικό κόστος 1 δις 313 εκατ., που διασφαλίζουν 85.000 – 100.000 νέες θέσεις εργασίας.
Με τέτοια ριζοσπαστικά προγράμματα στηρίζουμε την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων μόνιμων θέσεων εργασίας και μετατρέπουμε τα επιδόματα σε αναπτυξιακά κίνητρα προς όφελος των πολιτών και της χώρας.
Συνάντηση Βασίλη Κεγκέρογλου με τον σύλλογο σεισμόπληκτων η ΕΛΠΙΔΑ
Η συνάντηση του Βασίλη Κεγκέρογλου με τον σύλλογο σεισμόπληκτων η ΕΛΠΙΔΑ είναι η πρώτη συνάντηση με συλλογικό φορέα που πραγματοποίησε