Skip links

Η καθυστέρηση στην καταβολή του ποιοτικού παρακρατήματος στους δικαιούχους αγρότες

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  κ. Α. Κοντό
Σε μία περίοδο που τα διατροφικά σκάνδαλα κυριαρχούν και  η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ποιότητα των προϊόντων μειώνεται, η αποτελεσματική διαχείριση του ποιοτικού παρακρατήματος θα μπορούσε, στα πλαίσια μιας πολιτικής, να συμβάλλει καθοριστικά για ποιοτικό αγροτοδιατροφικό τομέα,  την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου, τη μείωση του κόστους παραγωγής  και τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων ελαιοκαλλιεργητών.
Όμως, η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι στο έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον που διαμορφώθηκε, η έλλειψη σχεδίου, οι ολιγωρίες και οι αντιφατικές πολιτικές μας οδηγούν πίσω.
Για άλλη μια χρονιά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αδυνατεί να αξιοποιήσει  έγκαιρα και με την απαραίτητη διαφάνεια το ποιοτικό παρακράτημα του ελαιολάδου.
Επειδή δεν έχει χορηγηθεί ακόμα το ποιοτικό παρακράτημα στους δικαιούχους του νομού Ηρακλείου
επειδή είναι πλέον φανερό ότι η Κυβέρνηση στην προσπάθειά της να χρησιμοποιήσει το ποιοτικό παρακράτημα ρουσφετολογικά, αναπτύσσοντας πελατειακή σχέση, κατάφερε να αχρηστεύσει ένα από τα πιο ουσιαστικά και χρήσιμα εργαλεία για την ποιοτική αναβάθμιση και διαφοροποίηση του Ελληνικού ελαιόλαδου και
επειδή οι δικαιούχοι δε φταίνε σε τίποτα να πέφτουν θύματα της ολιγωρίας του Υπουργείου σας

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Γιατί δεν έχει χορηγηθεί ακόμα στους δικαιούχους αγρότες του νομού Ηρακλείου το ποιοτικό παρακράτημα και σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου αυτό να χορηγηθεί άμεσα;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα