Skip links

Η ελλιπής χρηματοδότηση του Υπ. Παιδείας οδήγησε σε κατάληψη των γονέων

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μ. Γιαννάκου

Κυρία Υπουργέ,
Το ένα μετά το άλλο ¨καταλαμβάνονται¨ τα σχολεία του νομού Ηρακλείου από τους μαθητές ή τους γονείς, λόγω της περικοπής της χρηματοδότησης του προγράμματος Σχολικής Στέγης.
Οι Γονείς του 43ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου προχώρησαν σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου, διαμαρτυρόμενοι για την ακαταλληλότητα του σχολείου. Μικρές σκοτεινές αίθουσες που χωρίζονται πρόχειρα με γυψοσανίδες, ταβάνια που στάζουν νερά και πόρτες ξύλινες, προχειροφτιαγμένες είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο.
Το Νομ.Συμβούλιο Ηρακλείου με ομόφωνη απόφαση του την 20-12-2004 ενέκρινε την κατασκευή νέου κτιρίου 18 αιθουσών για να στεγαστεί το 43ο Δημ.Σχολείο και 69ο Νηπιαγωγείο προϋπολογισμού 2.000.000,00€ με την συμβολική πίστωση των 100,00€ για το 2004.
Επειδή για την κατασκευή του νέου κτιρίου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες μελέτες και το έργο είναι ώριμο προς δημοπράτηση και επειδή οι γονείς και οι διδάσκοντες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, αν δε βρουν ανταπόκριση

Ερωτάστε κα Υπουργέ

  • Αν προτίθεστε να χρηματοδοτήσετε την Ν.Α. Ηρακλείου, προκειμένου να προχωρήσει στη δημοπράτηση της κατασκευής του νέου κτιρίου για να στεγαστούν το 43ο Δημ.Σχολείο και το 69ο Νηπιαγωγείο;
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα