Skip links

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της Κρήτης

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Την ενίσχυση της Ελληνικής αστυνομίας ζητούν με ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι των τεσσάρων Ενώσεων Αστυνομικών υπαλλήλων της Κρήτης.
Πιο συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές ζητούν χρονοδιάγραμμα σε σχέση με τις τροποποιήσεις που σκοπεύει να κάνει το υπουργείο στο Προεδρικό Διάταγμα, για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού.
Ο ίδιος ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός άλλωστε έχει εκφράσει την αντίθεση του σε σχέση με το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2008, υπογραμμίζοντας ότι η υλοποίηση του παρόντος σχήματος δεν εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του νησιού.
Οι συνδικαλιστές ζητούν:
–    την άμεση τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος
–    τη δημιουργία και λειτουργία πολυδύναμων  τμημάτων
–    την επιχειρησιακή υπαγωγή των ΤΑΕ στις Αστυνομικές Υποδιευθύνσεις
–    τη δημιουργία μιας διμοιρίας που θα στελεχώνεται από συγκεκριμένους αστυνομικούς και θα έχει επιχειρησιακή δράση σε ολόκληρη την Κρήτη
–    την αντικατάσταση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων με νέα οχήματα
Επειδή τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην προσπάθεια που κάνουν για την αντιμετώπιση και την πάταξη της εγκληματικότητας είναι πολύ σοβαρά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται αντίξοες

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.    Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να δοθεί λύση στα προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας σε παγκρήτιο επίπεδο.
2.    Πότε θα εφαρμοστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σε σχέση με τις τροποποιήσεις που ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει στο Προεδρικό Διάταγμα.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα