Skip links

Εκτός λίστας των ανίατων παθήσεων η πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας.

Με ερώτηση του προς τo Υπουργείo Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να επανεξετασθεί το ζήτημα της πολλαπλής σκλήρυνσης κατά πλάκας και να συμπεριληφθεί, σύμφωνα με τα πορίσματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, στον ενιαίο πίνακα προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Την έντονη αντίδραση των πασχόντων από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας, προκαλεί η απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με την οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η συγκεκριμένη πάθηση στη λίστα των χρονίων παθήσεων, αλλά και δεν αναθεωρείται το ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας με τη διάγνωση της πάθησης.

Το γεγονός αυτό προκαλεί αλγεινή εντύπωση τόσο στον επιστημονικό κόσμο, όσο και κυρίως στους ασθενείς, δεδομένου ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, είχε προβεί σε πλήρη και εμπεριστατωμένη επιστημονική τεκμηρίωση επί του θέματος. Ως εκ τούτου η αρμόδια Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας προέβη σε έντονη διαμαρτυρία για την αρνητική αναθεώρηση του ελάχιστου ποσοστού αναπηρίας με τη διάγνωση, από τον ενιαίο πίνακα προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας, με την οποία στηλιτεύεται έντονα η κυβερνητική αναλγησία.

Επειδή, είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αγνοεί τα δίκαια αιτήματα των Ατόμων με πολλαπλή Σκλήρυνση κατά Πλάκας,

Επειδή, δεν λαμβάνει υπόψη της τα πορίσματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για το θέμα,

Επειδή, είναι απαράδεκτο να επιδεικνύει προκλητική κοινωνική αναλγησία.   

Ερωτάσθε κυρία Υπουργέ,

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να επανεξετασθεί το ζήτημα της πολλαπλής σκλήρυνσης κατά πλάκας και να συμπεριληφθεί σύμφωνα με τα πορίσματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας στον ενιαίο πίνακα προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα