Skip links

Δυσλειτουργία του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου έφερε στη Βουλή το θέμα      της δυσλειτουργίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το κείμενο της ερώτησης  έχει  ως εξής:
Η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου Νοσοκομείου με Δελτίο Τύπου καταγγέλλει την Κυβέρνηση, το Υπουργείο, την Υ.Π.Ε. Κρήτης και τη Διοίκηση του νοσοκομείου για την αδιαφορία που επιδεικνύουν σχετικά με την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την απραξία σχετικά με τη λύση των προβλημάτων όπως η έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, η έλλειψη χώρων υγιεινής εργαζομένων και ασθενών, η μη απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για προγράμματα του νοσοκομείου και η αδυναμία πληρωμών από τα αποθεματικά των νοσοκομείων.
Το νοσοκομείο έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση εξαιτίας της απόφασης του Υπουργείου να πληρώνονται οι εφημερίες των ιατρών από τον προϋπολογισμό του με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν πάγια έξοδα ούτε για είδη πρώτης ανάγκης  (τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό κλπ.)
Επειδή οι καταγγελίες των εργαζομένων είναι σοβαρές, χρήζουν άμεσης διερεύνησης και
επειδή η Κυβέρνηση οφείλει να ενισχύει τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων προς όφελος των πολιτών

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Αν διερευνήσει τις καταγγελίες της Ένωσης Εργαζομένων στο Βενιζέλειο;
  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου;
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα