ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
α) Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Α. Κοντό
β) Ανάπτυξης κ. Χ. Φώλια
Όπως καταγγέλλουν οι παραγωγοί οπωροκηπευτκών προϊόντων τα στοιχεία για το πραγματικό κόστος των τροφίμων δείχνουν ότι οι τιμές που φθάνουν στον καταναλωτή είναι έως και οκτώ φορές μεγαλύτερες από τις τιμές που πουλά ο παραγωγός.
Η ντομάτα π.χ. πωλείται από τον παραγωγό 30-35 λεπτά και ο καταναλωτές την αγοράζουν έως και 2 €.
Σε όλα τα προϊόντα ο παραγωγός απολαβαίνει τις χαμηλότερες τιμές των τελευταίων χρόνων, χαμηλότερες του κόστους παραγωγής.
Επειδή έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής
επειδή οι παραγωγοί πωλούν τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές και
επειδή υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση της τιμής από το χωράφι μέχρι τον καταναλωτή
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
– Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων;
– Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να μειωθεί η ψαλίδα τιμή παραγωγού – τιμή καταναλωτή;