ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Ε. Μπασιάκο
Κύριε Υπουργέ,
Με την πλήρη εφαρμογή της νέας Κ.Α.Π. μετά το 2006 και σύμφωνα με το άρθρο 69 του Κανονισμού 1782/03, στις επιδοτήσεις ελαιόλαδου θα γίνεται ποιοτικό παρακράτημα 4%.
Το ανωτέρω παρακράτημα θα διατίθεται για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της αναβάθμισης της ποιότητας του ελαιόλαδου και συγκεκριμένα για την ολοκληρωμένη καταπολέμηση στο χωράφι, την έκθλιψη του ελαιόκαρπου σε ελαιοτριβεία με πιστοποιήσεις ISO και HACCP, την τυποποίηση και τη διάθεση του ελαιόλαδου με πιστοποιήσεις ISO και HACCP.
Επειδή πρέπει να ενημερωθούν έγκαιρα οι παραγωγοί για την διαδικασία που πρέπει να τηρήσουν για να τύχουν αυτής της ενίσχυσης
Ερωτάστε κ. Υπουργέ
Πότε προτίθεστε να εκδώσετε την απαραίτητη Υπουργική Απόφαση, η οποία θα καθορίζει επακριβώς την διαδικασία χορήγησης, στους ελαιοπαραγωγούς που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του ελαιόλαδου, του παρακρατήματος 4% από τις επιδοτήσεις;