Skip links

Δήλωση για το Μουσείο

Καλοδεχούμενες έστω και με σχετική καθυστέρηση οι δηλώσεις και άλλων συναδέλφων Βουλευτών άλλων κομμάτων που έρχονται να προστεθούν στις δικές μας ενέργειες για το θέμα της ολοκλήρωσης και της λειτουργίας του Μουσείου, για το οποίο η Κυβέρνηση φαίνεται ότι συνεχίζει να αδιαφορεί.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και ασφαλώς για να αναδειχθεί και να προστατευθεί το κοινοβουλευτικό έργο του ΠΑΣΟΚ, σας ενημερώνουμε ότι μετά την ανάδειξη του από τους τοπικούς φορείς και τον τύπο στις αρχές Φεβρουαρίου, έγιναν από την πλευρά μας συγκεκριμένες ενέργειες.
1ον
Κατατέθηκε ερώτηση την 01/02/2008 για την καθυστέρηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Μουσείου με όλα τα στοιχεία για την έλλειψη μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης.
Με την απάντηση του Υπουργού της 20ης Φεβρουαρίου φαίνεται ότι η μεν μουσειολογική μελέτη επανέκθεσης θα γίνει από τα στελέχη του Μουσείου εντός του επόμενου τριμήνου. Για δε τη μουσειογραφική μελέτη επανέκθεσης (μετά την ερώτηση) “εξασφαλίστηκε” το απαιτούμενο ποσό.
Η ολοκλήρωση όμως αυτής της μελέτης προσδιορίζεται για το τέλος του 2008 αρχές του 2009 γεγονός που συνεπάγεται την αρκετά μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης του έργου της επανέκθεσης σύμφωνα και με τις χρονοβόρες διαδικασίες του Δ’ ΚΠΣ.
2ον
Μετά απ’ αυτά που κοινοποιήθηκαν στον τοπικό τύπο ο αρμόδιος κοινοβουλευτικός τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε στις 12 Μαρτίου την κατάθεση ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ προς τον Υπουργό Πολιτισμού που υπογράφουν οι Βουλευτές του ΚΤΕ Πολιτισμού και του Νομού Ηρακλείου (Βασίλης Κεγκέρογλου, Μανόλης Στρατάκης, Γιάννης Σκουλάς, Μαρία Σκραφνάκη, Μάρκος Μπόλαρης, Άντζελα Γκερέκου, Τηλέμαχος Χυτήρης) συμπεριλαμβάνοντας εκτός του Μουσείου και τα άλλα θέματα Πολιτισμού στο νομό Ηρακλείου για τα οποία υπάρχει ολιγωρία ή αδιαφορία της Κυβέρνησης.
Σημειώνουμε ότι αναμένουμε να οριστεί η ημερομηνία συζήτησης της Επερώτησης του ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την οποία εκτός από τους πέντε Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και να απαιτήσουμε όλοι μαζί λύσεις από τον αρμόδιο Υπουργό.

Σε αντίθεση με ότι γίνεται συνήθως ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχουμε την συμβολή όλων των κομμάτων με αφορμή την ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ για τη διεκδίκηση λύσης στα θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούν το νομό Ηρακλείου.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα