Skip links

Γιατί αδικήθηκε η ποδηλασία;

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
α) Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ε. Στυλιανίδη
β) Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη
 
Κύριοι Υπουργοί,

Ο Π.Ο.Η. Κάστρο και οι γονείς των αθλητών, σας απεύθυναν την παρακάτω επιστολή:
Αγαπητοί Κύριοι,
όπως γνωρίζετε στην πόλη του Ηρακλείου, λειτουργεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια στα Τ.Α.Δ. και Ε.Τ.Α.Δ. τμήμα ποδηλασίας.
Ο θεσμός αυτός λειτουργεί συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια και καλλιεργεί όλα τα είδη ποδηλασίας: δρόμου, πίστας, ορεινής (mountain Bike) καθώς και εκμάθηση κυκλοφοριακής αγωγής και Κ.Ο.Κ. (που πιστεύουμε ότι τόσο πολύ ανάγκη το έχουμε όλοι μας). Επίσης έχει στενή σχέση με την κοινωνία της πόλης και τον μοναδικό υπάρχων σύλλογο αυτή τη στιγμή΅, τον Π.Ο.Η. «ΚΑΣΤΡΟ» που βρίσκεται στις 3 καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και εσχάτως έχει και την πρώτη και μοναδική ημιεπαγγελματική ομάδα ποδηλασίας της χώρας μας.
Η πολύ καλή αυτή σχέση σε συνδυασμό με τη σωστή δουλειά που γίνεται, έχει σαν αποτέλεσμα πάρα πολλοί μαθητές -αθλητές-τριες να είναι μέλη των Εθνικών και Ολυμπιακών μας ομάδων, να εκπροσωπούν την χώρα μας σε Βαλκανικά, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και να έχουν όλες τις προοπτικές να διακριθούν σε Ολυμπιακούς αγώνες.
Οι εξειδικευμένοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, μαθαίνουν τα παιδιά βασικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς ,ασφάλειας και τεχνικής ,που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες του αθλήματος.
Η στενή αυτή σχέση καθηγητών –αθλητών –γονέων έχει φέρει στο σχολείο αλλά και στην πόλη μας αμέτρητους πρωταθλητές-τριες Ελλάδος, από τους οποίους, οι περισσότεροι πετυχαίνουν στις πανελλήνιες εξετάσεις και εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.(Να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι παίρνουν το μπόνους του 10% από επιτυχίες τους στο άθλημα).
Φέτος, μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στο άθλημα και στην εκπαίδευση, βλέπουμε ότι οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής της ποδηλασίας αδικούνται κατάφορα από την επιλογή τους σε δύο ταχύτητες! (αναπληρωτές και ωρομίσθιους) με βάση τα μόρια που συμπληρώνουν, ανεξαρτήτως αθλήματος στους πίνακες επιλογής των Τ.Α.Δ. και Ε.Τ.Α.Δ. Αυτό συμβαίνει διότι κανένας δεν έχει ειδικότητα στο άθλημα της ποδηλασίας, όχι από δική τους επιλογή, αλλά επειδή δεν υπάρχει τέτοια ειδικότητα ακόμα σε κανένα πανεπιστήμιο (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) της χώρας μας! Με αυτό τον τρόπο αμέσως βρίσκονται με μείον 2 μόρια έναντι των συναδέλφων τους των άλλων ειδικοτήτων.
Αυτή η αδικία έχει σαν αποτέλεσμα το άθλημα της ποδηλασίας, με 19 εν ενεργεία μαθητές- αθλητές σε γυμνάσιο και λύκειο (οι οποίοι έχουν κερδίσει συνολικά πάνω από 10 μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα φέτος) αντί να έχουν σήμερα Τετάρτη 21/10/2008 δύο καθηγητές φυσικής αγωγής (όπως προβλέπουν οι κανόνες ασφαλείας και η σχετική διάταξη για την λειτουργία των Τ.Α.Δ. και Ε.Τ.Α.Δ.) στο σχολείο και να ξεκινήσουν επιτέλους τις προπονήσεις τους, δεν θα έχουν κανέναν. Αυτό γιατί η μία θέση με το σύστημα αυτό έγινε ωρομίσθιου…! και για την άλλη θέση δεν γνωρίζουμε τι «μέλει γενέσθαι».
Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για την αγωνία πάρα πολλών οικογενειών που ανησυχούν για τα παιδιά τους και το μέλλον τους καθώς επίσης για τους ίδιους τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής οι οποίοι, αυτοί και οι οικογένειές τους μένουν χωρίς δουλειά ουσιαστικά, στο παρά πέντε και αδυνατούν πλέον να κάνουν τον οποιοδήποτε σχεδιασμό τόσο σε αθλητικό –εκπαιδευτικό επίπεδο όσο και σε οικογενειακό.
Τέλος  εδώ μπαίνει και η  περιβαλλοντική  παράμετρος   με την έννοια  ότι η στήριξη της χρήσης του ποδήλατου,  αποτελεί σήμερα , ίσως την κορωνίδα  των προσπαθειών  για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος  . Και η επιλογή αυτή , βλέπουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση , να  κινείται και στην χωρά  μας , με  την  στήριξη  κατασκευής ποδηλατοδρόμων σε όλες τις πόλεις.
Παρακαλούμε λοιπόν θερμά να εγκρίνετε και να προωθήσετε την άμεση πρόσληψη των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής ποδηλασίας ως αναπληρωτές στα Τ.Α.Δ. και Ε.Τ.Α.Δ. και να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία που έχει γίνει εις βάρος όλων μας αποκαθιστώντας την ηρεμία και την τάξη στις ζωές μας.
Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στην έκκληση μας και το τμήμα ποδηλασίας θα συνεχίσει να λειτουργεί, όπως πριν, χαρίζοντας και νέες επιτυχίες στο σχολείο και την πόλη μας κάνοντάς μας όλους ξανά υπερήφανους…
Επειδή η πολιτεία οφείλει να συμπαρίσταται στην αθλούσα νεολαία

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

  • Τι προτίθεται να πράξουν προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που σας θέτουν και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα