Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Η νέα ρύθμιση, πρέπει να εδράζεται στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες των πολιτών, ώστε να δίνει τη δυνατότητα ένταξης, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, σε όσους αδυνατούν να συμμορφωθούν με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων αλλά και σε όσους εντάχθηκαν αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Ο αριθμός των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ληξιπρόθεσμες οφειλές και τρέχοντα) αυξάνεται, αφού το εισόδημα τους διαρκώς συρρικνώνεται και έτσι δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα σε κάθε οικογένεια, στις επιχειρήσεις στους εργαζόμενους αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία, στους Δήμους και στο Δημόσιο.
Επειδή στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για πάγωμα ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθεστε και με ποιο περιεχόμενο να εισηγηθείτε νομοθετική διάταξη για βιώσιμη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τους Δήμους και το Δημόσιο ανάλογα με τις δυνατότητες του οφειλέτη;