Skip links

Απόδοση ποσοστού από το Ειδικό Τέλος Αεροδρομίων στους ΟΤΑ που λειτουργούν αεροδρόμια

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε κ. Γ. Σουφλιά

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από τρεις περίπου μήνες επισκεφθήκατε το Ηράκλειο και ξαναανακοινώσατε τη δημιουργία του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι (προηγήθηκαν οι κ.κ. Βερελής και Λιάπης).
Μαζί με τις εξαγγελίες για τα χρονοδιαγράμματα δηλώσατε ότι αναλαμβάνεται το θέμα του αεροδρομίου ως αποκλειστικός, πλέον υπεύθυνος Υπουργός για την κατασκευή του, ζήτημα το οποίο είπατε ότι θα ρυθμιστεί νομοθετικά με τροπολογία, που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Επίσης, στις συναντήσεις που έγιναν, εκτός των άλλων θεμάτων που τέθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες, τέθηκε και το θέμα της πάγιας απόδοσης στους ΟΤΑ που λειτουργούν αεροδρόμια και επιβαρύνονται εκ των πραγμάτων με τη λειτουργία τους, μέρους (ποσοστού) από το ειδικό τέλος αεροδρομίων, που καταβάλουν οι επιβάτες.     
Επειδή φάνηκε να συμφωνείτε με την παραπάνω πρόταση, που είχα την τιμή να σας καταθέσω και
επειδή η νομοθετική ρύθμιση για την ανάληψη της αρμοδιότητας από το ΥΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε για την κατασκευή του αεροδρομίου, ακόμη δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή 

Ερωτάστε κ. Υπουργέ    
                                                

  • Πότε θα κατατεθεί η ρύθμιση;
  • Αν έχει συζητηθεί με τους συναρμόδιους Υπουργούς Μεταφορών, Οικονομικών και Εσωτερικού η πρόταση για απόδοση μέρους (ποσοστού) από το ειδικό τέλος αεροδρομίου, στους ΟΤΑ που λειτουργούν αεροδρόμια;
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα