Skip links

Αποζημίωση ελαιοπαραγωγών που επλήγησαν το 2004

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Α. Κοντό

Κύριε Υπουργέ,
Το Φεβρουάριο του έτους 2004, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο παγετός προξένησε μεγάλες ζημιές στα ελαιόδεντρα 7.000 και πλέον ελαιοπαραγωγών του νομού Ηρακλείου. Οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ εξατομίκευσαν τη ζημιά κάθε ελαιοπαραγωγού και συνέταξαν τις σχετικές εκθέσεις εκτίμησης, αλλά ο ΕΛΓΑ αποφάνθηκε ότι κανείς παραγωγός δε δικαιούται αποζημίωση.
Κατά την άποψή μου, που έχει εκφραστεί και τεκμηριωθεί με στοιχεία μέσα από πολλές παρεμβάσεις, η στρεβλή εφαρμογή των κανονισμών και η έλλειψη συγκεκριμένης κατεύθυνσης προς τον ΕΛΓΑ οδήγησε σ’ αυτό το απαράδεκτο συμπέρασμα.
Κατά την περσινή επίσκεψή σας στο Ηράκλειο, το μήνα Οκτώβριο και προφανώς επειδή κατανοήσατε ότι υπάρχει πρόβλημα και τα τέσσερα χρόνια που είχαν περάσει οι παραγωγοί και οι φορείς τους δεν ξέχασαν την αδικία που υπέστησαν, δεσμευτήκατε για την καταβολή της αποζημίωσης στους ελαιοπαραγωγούς που δε δήλωσαν παραγωγή ελαιολάδου κατά την ελαιοκομική περίοδο 2004-2005, αφού ελεγχθούν όλοι ανεξαιρέτως.
Οι υπάλληλοι της Δ/νσης Εισοδηματικών Ενισχύσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, δουλεύοντας επί οκτώ (8) μήνες, ήλεγξαν όλους τους παραγωγούς που είχαν υποβάλλει αίτηση για καταβολή αποζημίωσης. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι περίπου 1.800 εξ αυτών δικαιούνται αποζημίωση, ακόμη και με τα αυστηρά κριτήρια που θέσατε της μηδενικής παραγωγής κατά την παραπάνω ελαιοκομική περίοδο.
Μετά τα παραπάνω,

Ερωτάστε κ. Υπουργέ
Τι συγκεκριμένο θα πράξετε για να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί, όπως είχατε δεσμευτεί;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα