Skip links

Απλήρωτοι παραμένουν οι φαρμακοποιοί του νομού Ηρακλείου από τον ΟΠΑΔ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, συνεχίζεται η καθυστέρηση από τον ΟΠΑΔ της εξόφλησης των κατατεθειμένων παραστατικών – συνταγών τους τελευταίους μήνες, ενώ ανάλογες καθυστερήσεις παρατηρούνται σε όλους σχεδόν τους νομούς της Ελλάδας.
Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί ανασφάλεια στους φαρμακοποιούς όσο και στους ασφαλισμένους του Δημοσίου υπαλλήλους που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα, μιας και οι φαρμακοποιοί αναμένεται να σταματήσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους, καταγγέλλοντας την παράνομη συλλογική σύμβαση που ισχύει μέχρι σήμερα.
Με επανειλημμένες ερωτήσεις μου έχω επισημάνει το πρόβλημα, για το οποίο δεν έχει δοθεί άμεσα λύση, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου.
Επειδή, παρά τις διαβεβαιώσεις, τελικά οι πληρωμές των κατατεθειμένων παραστατικών δεν έχουν γίνει ακόμα και
επειδή η καθυστέρηση αυτή λειτουργεί εις βάρος των ασφαλισμένων του Δημοσίου αφού οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι θα καταγγείλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ

Ερωτάται ο  κ. Υπουργός
   
1.    Γιατί ο ΟΠΑΔ καθυστερεί την εξόφληση των παραστατικών –συνταγών στους φαρμακοποιούς του Ηρακλείου και άλλων περιοχών της Ελλάδας;
2.    Πότε προβλέπεται ο ΟΠΑΔ ότι θα εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς, δίνοντας άμεση λύση σε αυτό το πρόβλημα;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα