Skip links

Ανανέωση του στόλου των τουριστικών λεωφορείων

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
α) Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο
β) Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού χρειάζεται σχέδιο και δράσεις.
Η ορθολογική αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς πρέπει να συνδυαστεί με την ολοκλήρωση των υποδομών, με τον εκσυγχρονισμό των μέσων και την υλοποίηση δράσεων που θα βελτιώσουν την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.
Τα τουριστικά λεωφορεία αποτελούν βασικό μέσο για την υλοποίηση των τουριστικών προγραμμάτων. Η ποιότητα του στόλου των τουριστικών λεωφορείων πρέπει πάντα να είναι στην κορυφή.
Το ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει και σχεδιάσει πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των τουριστικών λεωφορείων, που λειτούργησε για 2 περίπου χρόνια, 2004-2007, αλλά μετά διακόπηκε. 
Επειδή δε δόθηκε η δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα πολλά λεωφορεία που χρήζουν αντικατάστασης και οι ιδιοκτήτες αδυνατούν μόνο εξ ιδίων πόρων να προβούν στην αντικατάσταση τους

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί                                                    

  • Αν προτίθενται να χρηματοδοτήσουν άμεσα το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των τουριστικών λεωφορείων;
  • Στην περίπτωση που εκτιμήσουν ότι θα καθυστερήσει η διαδικασία χρηματοδότησης του προγράμματος, αν προτίθενται να προχωρήσουν σε προένταξη στο πρόγραμμα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν άμεσα στην αντικατάσταση τους;
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα