Αναγκαία η αλλαγή στην Παιδεία σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος στη διάρκεια της τοποθέτησης του στη Βουλή, στη συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δήλωσε πως είναι ανάγκη να υπερβούν όλοι τις κομματικές αγκυλώσεις και να δώσουν την ευκαιρία στους νέους και στην πατρίδα για να διαμορφωθεί ένα καλύτερο αύριο.
«Σήμερα απαιτείται με πλήρη σεβασμό στο δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ένα νέο άλμα προς τα εμπρός. Με ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα, με δυναμική τόνωση της εξωστρέφειας των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Με δημιουργική σύνδεση της εκπαίδευσης του περιεχομένου των σπουδών και της κατεύθυνσης της έρευνας με τις αναγκαίες αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας. Για πτυχία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα και του αύριο και θα καθιστούν τους κατόχους τους όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά τους ανθρώπους της γνώσης που θα τραβήξουν μπροστά όλη την κοινωνία.
Όλα αυτά και πολλά άλλα θα προχωρήσουν με τις τομές και τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο και κυρίως με το νέο σύστημα διοίκησης και την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου. Με μια προϋπόθεση. Να αξιοποιηθεί θετικά από όλους και κυρίως τους ανθρώπους της επιστημονικής κοινότητας».
Ενώ ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και σε δύο επιπλέον θέματα από αυτά που ήδη έχουν προταθεί, αυτά της αναβάθμισης των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και του διαχωρισμού του προσωπικού των Πανεπιστημίων.
«Το ζήτημα της ενίσχυσης και της στήριξης των ΤΕΙ δεν είναι συντεχνιακή απαίτηση. Είμαι αντίθετος με την οριζόντια αναβάθμιση που αποφασίζεται διοικητικά χωρίς αξιολόγηση. Αλλά όσα τμήματα και εργαστήρια κάνουν δουλειά πρέπει να επιβραβεύονται.
Στην Κρήτη δίπλα στο πρωτοποριακό Παν/μιο έχουμε ένα ΤΕΙ με πολύ αξιόλογα τμήματα και καθηγητές. Ξένοι φοιτητές εκπονούν την διδακτορική τους διατριβή σε εργαστήρια του ΤΕΙ Κρήτης με επιβλέποντες και εξεταστές τους καθηγητές του ΤΕΙ. Αλλά η τελική υπογραφή μπαίνει από το συνεργαζόμενο Παν/μιο. Και πολλά άλλα ΤΕΙ στη χώρα έχουν την δυνατότητα να απονέμουν διδακτορική διατριβή . Ασφαλώς με κανόνες και προϋποθέσεις. Πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία. Τίποτα χωρίς αξιολόγηση αλλά ότι αξιολογείται να επιβραβεύεται.
Δεύτερο για το ειδικό και εργαστηριακό προσωπικό των Παν/μίων. Δεν χρειάζεται κατά την γνώμη μου ο διαχωρισμός. Καταθέτω την πρόταση για ομαλή μετάβαση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κεγκέρογλου, ζητώντας από τους Βουλευτές να κάνουν αυτό που πρέπει για να μην αναγκαστούν μετά από 20 και 30 χρόνια να κάνουν αυτοκριτική.
Συνάντηση Βασίλη Κεγκέρογλου με τον σύλλογο σεισμόπληκτων η ΕΛΠΙΔΑ
Η συνάντηση του Βασίλη Κεγκέρογλου με τον σύλλογο σεισμόπληκτων η ΕΛΠΙΔΑ είναι η πρώτη συνάντηση με συλλογικό φορέα που πραγματοποίησε